U četvrtak na Trsatu šesta Donatorska aukcija slika Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Metisa

Photo: Ilustracija (Marko Mrkonjic/PIXSELL)

Za ovogodišnju aukciju prikupljeno je preko 50 umjetničkih radova i 8 sportskih artikala a sudionike očekuje i prigodna tombola

Šestu godinu Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. organiziraju donatorsku aukciju slika s ciljem poticanja kulture doniranja i filantropije za potrebe lokalne zajednice.

Kroz prethodnih pet edicija prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna, a iznosi su distribuirani osam institucija u raznim sektorima – obrazovanje, umjetnost, socijalna skrb i zdravstvo.

Dosadašnji korisnici bili su Centar za rehabilitaciju Rijeka, Centar za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Turnić, Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka.

Posljednje dvije godine dio sredstava doniran je i Zakladinom fondu Studenti za društvo znanja koji povezuje potrebe realnog sektora i akademske zajednice.

Za ovogodišnju ediciju prikupljeno je preko 50 umjetničkih radova i 8 sportskih artikala, a očekuje nas i prigodna tombola.

Neki od istaknutih donatora su Matica umirovljenika Grada Rijeke, djelatnici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Općina Kostrena te dugogodišnji donatori aukcije umjetnici Nenad Petronio i Nada Golob Popović.

Kao donator se istaknuo i Riječki sportski savez doniravši vrijedne artikle poput dresa HNK Rijeka potpisanog od strane igrača HNK „Rijeka“ i NK „Maribor“, majice HNS-a potpisane od najboljeg igrača svijeta Luke Modrića i slično.

Sredstva prikupljena na aukciji bit će ravnomjerno distribuirana Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke za mlade sportaše i edukaciju trenera, Dječjem domu “Tić” Rijeka za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala te Zakladi Sveučilišta u Rijeci za provedbu projekta Realizator 2019.

Donatorska aukcija bit će održana 6. prosinca 2018. u konobi Tarsa (J. Kulfaneka 10) s početkom u 19 sati.

Zaklada poziva svih da se pridruže u šestoj godini dobročinstva!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari