U ČETVRTAK U FILODRAMMATICI: Na 6. Noći velikog čitanja i neki novi „klinci“ Ri Lita!

Foto: Kristina Barišić

Šesta po redu Noć velikog čitanja Ri Lit skupine u organizaciji Vlade Simcicha Vave održat će se u četvrtak 25. siječnja u 20 sati u dvorani Filodrammaticae

Prošla je godina donijela veliki broj nastupa Ri Lita, od kojih čak dva gostovanja u Splitu, ali i nekoliko novih samostalnih izdanja nekih od članova Ri Lit skupine.

Dosad se Ri Lit predstavio zagrebačkoj, vukovarskoj, omišaljskoj, pulskoj publici, a u četvrtak će po šesti put zauzeti prostor dvorane Filodrammaticae u Rijeci. Osam autora – Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Igor Beleš, Enver Krivac, Davor Mandić i čak tri najnovije akvizicije Ri Lita – Gordana Brkić Žagar, Dunja Matić i Doris Pandžić – čitat će svoje najbolje priče!

Tea Tulić će se predstaviti tekstom u svom stilu, na razmeđi poezije i proze, u kojem pratimo kretanje stanovitog Čika.

Davor Mandić predstavlja se sjajnim i napetim ljubavnim trilerom ‘Životinja’, u kojem prati neobičnu sudbinu mlade udovice Marije.

Enver Krivac čita ‘Strašno uho’, upozoravajuću poruku ekološko-društvenog karaktera, angažiranu kritiku današnjice.

Željka Horvat Čeč je u fazi pripreme novog romana, a dio iz tog djela naslova ‘Nojevi’, obojen duhovitim opservacijama o obiteljskom nasljeđu, ribičkim savjetima, te korisnim informacijama o nojevima, čitat će ekskluzivno na Noći velikog čitanja!

Dunja Matić, nova članica Ri Lita od ove godine, pročitat će uzbudljivi dio iz svog romana prvijenca ‘Troslojna posteljina’, objavljenog pred kraj prošle godine.

Doris Pandžić, druga nova u postavi, čitat će ‘Bizarne crtice iz antiživota’, štivo nabijeno erotikom i duhovitošću, analizom odnosa ljubavnog para.

Gordana Brkić Žagar, treća nova Ri litovka, predstavlja se odličnim uratkom o opsesivnim ljubavnicima. Ili je riječ o nečem sasvim drugom? Svakako dođite i poslušajte ‘Ono kad se ljubav pretvori u…’.

Igor Beleš je napisao izvrsno balansiranu priču ‘Sat’ o zaposleniku na naplatnoj kućici u Sv. Roku, duhovito opisujući slučajne susrete s vozačicom Opela u koju se zaljubljuje.

Kao i svake godine Noć velikog čitanja besplatno se prikazuje riječkoj publici.

Odmah nakon nastupnog čitanja publika će imati prilike zajedno s autorima uživati u ugodnom ambijentu Dnevnog boravka u Ciottionoj na afterpartyju, uz dobar odabir glazbe i u ugodnom druženju!

Više na službenoj stranici Ri Lita.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views