U ČETVRTAK U RIJECI: „Uberite“ neku od 14.000 stipendija na 6. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja!

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 14.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije

Institut za razvoj obrazovanja i ove godine organizira Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci, i to 6. po redu. Sajam će se održati u četvrtak, 19. listopada na Sveučilištu u Rijeci od 10.00 do 16.00 sati.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja u posljednjih se dvanaest godina svog postojanja etablirao kao prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje međunarodne mobilnosti, na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na ovogodišnjem Sajmu bit će predstavljeno više od 14.000 dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu koje dodjeljuju različite institucije. Najveći dio novih stipendija, njih čak 7.600, odnosi se na stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO), koje će iste predstaviti na Sajmu. MZO je osiguralo 4.600 dodatnih socijalno-ekonomskih stipendija godišnje te prvi put najmanje 3.000 STEM stipendija godišnje za studij u Hrvatskoj.

Austrija, kao zemlja partner ovogodišnjeg Sajma, sa svojih 18 izlagačkih institucija, predstavit će austrijski sustav visokog obrazovanja te stipendije dostupne hrvatskim studentima za studiranje u Austriji. Prema podacima UNESCO-a iz 2016., Austrija je treća najpoželjnija destinacija za studij za hrvatske studente.

Svoje stipendije i programe stipendiranja predstavit će i veleposlanstava, inozemni kulturni centri, nevladine udruge, zaklade i tvrtke. Sudjelovat će više od 60 izlagača iz Hrvatske i čak 13 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije: Austrija, SAD, Njemačka, Francuska, Japan, Kanada, Italija, Norveška, Danska, Nizozemska, Slovenija, Švicarska te Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Osim prezentacije ponude studiranja i stipendiranja, cilj Sajma je otvoriti stručnu i javnu raspravu o aktualnim temama obrazovne politike u Hrvatskoj.

Ono što čini Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstvenim njegova je duga tradicija te poseban naglasak na promociji stipendija putem kojih doprinosi širenju pristupa visokom obrazovanju.

IRO, kao organizator Sajma, zalaže se za povećanje broja visokoobrazovanih i ostvarenje jednakih mogućnosti za upis i uspjeh na studiju svim pojedincima bez obzira na njihov socio-ekonomski status, dob, etnicitet ili fizičke i mentalne poteškoće.

Visoko obrazovanje omogućuje uspješnije sudjelovanje građana u svim sferama života kao i na tržištu rada te time podiže kvalitetu života svakog građanina koji stečenim znanjem i vještinama doprinosi bržem gospodarskom razvoju grada, regije i države.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari