EVO KAKO JE BILO

U Cresu održana komunikacijska radionica “Pod povećalom”

Idi na originalni članak
Foto: Novi List

Lokalna akcijska grupa Kvarnerski otoci organizirala je u creskoj palači Moise komunikacijsku radionicu nazvanu “Pod povećalom – Brendiranje i odnosi s javnošću za ugostitelje i proizvođače hrane na području LAG-a Kvarnerski otoci”. Radionica je dio projekta KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije (KUHAČA), a vodila ju je Ermina Duraj, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine i stručnjakinja za odnose s javnošću i protokol.

Oglas

Podizanje svijesti Projekt KUHAČA zajednički provode lokalne akcijske grupe s područja Primorsko-goranske županije (LAG Gorski kotar, LAG Vinodol, LAG Kvarnerski otoci i LAG Terra Liburna) kako bi potaknuli razvoj ruralnih područja i povećali konkurentnost lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine. Radionica u Cresu je sudionicima pružila konkretna znanja i alate za unapređenje komunikacije kako bi, svaki na svom području djelovanja, povećali svoju prepoznatljivost i privukli nove goste i kupce. Osim toga, boljim razumijevanjem i primjenom stečenih vještina, sudionici će ubuduće biti sposobni izgraditi bolje odnose s drugima, poboljšati timsku suradnju i postići uspješnije rezultate u svom radu i životu.

Sudionici radionice, a bilo ih je ih raznih područja, od vlasnika OPG-ova do predstavnika hotelskih kuća, mogli su naučiti kako uspješno brendirati svoje proizvode i usluge, sebe i svoje suradnike, ali i kako uspostaviti i održavati dobre odnose sa svojim ciljanim javnostima, bilo da se radi o klijentima i kupcima, medijima, jedinicama lokalne samouprave ili državnim institucijama.

U radu u grupama iznjedrile su se zanimljive ideje i osmislili potencijalni brendovi kao što su “skuta cake” (kolač sa skutom), “kušaj”, sirup od kadulje (odnosno kuša, kako se biljku naziva na otoku), a jedna grupa je željela osmisliti događaje koji će biti zanimljivi lokalnom stanovništvu i kao primjer su uzeli pusni utorak.

Na početku radionice sudionike je pozdravila Maja Kirinčić, voditeljica LAG-a Kvarnerski otoci koja je objasnila da je u sklopu projekta već provedeno više aktivnosti, od predstavljanja analize stanja do nekoliko kuharskih radionica koje su vodili poznati chefovi. Uslijedile su radionice o komunikaciji i marketingu te na druge teme, a na kraju će se održati završna konferencija projekta i izdati brošura o svim provedenim aktivnostima.

Exit mobile version