UDRUGA 'ŽENE ZA GORSKI KOTAR'

U Delnicama održan panel “Žene u zelenom- kako je biti poduzetnica u Gorskom kotaru?”

U sklopu panela “Žene u zelenom” održanom u delničkoj gradskoj vijećnici u organizaciji Udruge Žene za Gorski kotar, okupile su se uspješne poduzetnice i vlasnice obiteljskih tvrtki iz Gorskog kotara, kako bi podijelile svoja iskustva i perspektive o poslovanju u ruralnom području.

Na panelu su sudjelovale poduzetnice Larisa Bubanja Sarvaš, Antonia Čop, Maja Barić Vukonić, Andrea Malnar, Morana Jambrešić, vlasnica obiteljskog OPG-a Davorka Frančišković, mikro poduzetnica Dubravka Šeremet te direktorica obiteljske tvrtke Irena Gec Andlar. U ime organizatora, uvodnu riječ i pozdrav prisutnima uputila je predsjednica Vesna Bartolović Stančić zahvalivši poduzetnicama na odazivu i proaktivnom pristupu poduzetničkim temama.

Tijekom panela, sudionice su raspravljale o prednostima i izazovima poslovanja u Gorskom kotaru, te su istaknule važnost povezivanja s lokalnom zajednicom. Razmatrane su teme kao što su održivost poslovanja, podrška ženskom poduzetništvu, te uloga žena u ruralnom razvoju.

Posebno su se osvrnule na napore koje ulažu kako bi unaprijedile svoje poslovanje, kao i na inovativne pristupe i prilagodbe koje su primijenile u suočavanju s specifičnostima ruralnog područja. Panel je pružio inspirativne primjere uspješnih poduzetnica koje su svojim radom i vizijom doprinijele razvoju lokalne zajednice.

Panel diskusiju moderirala je pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj, koja je posebno istaknula zalaganje Primorsko-goranske županije u poticanju ženskog poduzetništva kroz posebne kreditne programe kao i pokroviteljstva kod organizacije ovakvih događaja koji su od iznimne važnosti za umrežavanje i razmjenu znanja i iskustava poduzetnika.

Uvodne pozdrave na ovom događaju koji je okupio sudionice s područja Primorsko-goranske županije i susjedne, Ličko-senjske županije, uputili su gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić, predsjednik Obrtničke komore PGŽ Emil Priskić, predsjednica Udruge Žene za otok Jovana Čutul te predsjednica Udruženja žena poduzetnica Krug Gordana Nikolić, koji su istaknuli važnost podrške ženskom poduzetništvu i ulaganja u razvoj ruralnog područja.

Panel “Žene u zelenom” je bio prilika za razmjenu iskustava, ideja i inspiracija među ženama poduzetnicama u Gorskom kotaru, te za promociju važnosti ženskog poduzetništva u ruralnom razvoju.

Cijeli događaj uljepšale su i naše izlagačice Jelena Milošević pčelarica u vlastitom OPG Milošević, Davorka Frančišković sa svojim delicijama iz OPG Mrkvička, Maja Barić Vukonić sa rukotvorinama iz Goranskog Gift shopa, te Antonija Čop sa prirodnim proizvodima maštovitih radionica obrta Garden’s gift, koje su u holu zgrade upriličile prodajnu izložbu delicija i rukotvorina iz vlastite proizvodnje, čime su pokazale svu snagu ženske produktivnosti, mašte i znanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari