DJECA SU ODUŠEVLJENA

Video | U Delnicama živi prava Baka Mraz: ‘Djedu javljam sve dječje želje, od pernice do dinosaurusa’

Screenshot RTL

Doznali smo da radi do navečer, djeca se oduševe kad ju vide, a u Delnicama veselja ne nedostaje jer tu je i konj Miško koji će spremno povući saonice umjesto soba

Kažu da je Djed Mraz iz Laponije, ali sve smo sigurniji da su njegovo rodno mjesto Delnice. Jer koliko god se to pokušalo sakriti, odaju ga zvukovi.

Jer u Delnicama mu je i supruga, koja jednako vješto ostvaruje želje mališanima, , izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Kada Baka Mraz pita što bi htjela da joj Božićnjak donese, djevojčica spremno odgovara: “Htjela bih pernicu”, dok drugo dijete spremno kaže: “Dinosaura.”

Baka Mraz nam otkriva svoje radno vrijeme: “Ja sam do navečer, do kasno u svom selu i onda naravno da se javim Djedu Božićnjaku sve želje koje su djeca zaželjela.”

A mnoga od njih zaželjela su voziti se u kočiji, možda je ne vuku sobovi, ali izgleda im kao da bi mogla poletjeti.

“Meni je fora ovaj konj. U kočiji se nisam vozio do sad. Sviđa mi se kako je brz”, otkrio nam je i Pavel Palmić koji je stigao iz Rijeke.

Kočijaš Nenad Štimac otkriva tko to vuče saonice: “Miško je star 26 godina, cijelo vrijeme je u Crnom Lugu, Nacionalnom parku Risnjak. Redovito je deseta godina je na Adventu u Delnicama. On je tu umjesto soba.”

Pa ovdje je ionako dovoljno samo sjediti i tek pogledom se otisnuti na najmaštovitije putovanje… Ali putuje se na različite načine. U razgovoru s mališanima doznajemo da nije teško jahati.

Nensi Neral također je došla i oduševljena je svime: “Ovo je stvarno jedan ugođaj, ovaj snijeg, ove jelke. Ne znam, prezadovoljni smo.”

Snijeg ovdje ne prekriva nego otkriva i to sjaj Gorskog kotara. Nikakvi ukrasi ne mogu zamijeniti jelke koje priroda okiti, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari