RADIONICE S 3D OLOVKAMA

U Dječjem vrtiću “Zlatna ribica” ovog su tjedna krenule “Obiteljske radionice”

U Dječjem vrtiću “Zlatna ribica” ovog su tjedna krenule “Obiteljske radionice”, koje uz podršku Općine Kostrena provodi Zajednica tehničke kulture Primorsko- goranske županije.

Kroz “Obiteljske radionice” Zajednica tehničke kulture kostrenskim vrtićarcima predstavlja zanimljivu tehnologiju. Radionice su, kako im i naziv kaže, namijenjene cijeloj obitelji a ne samo djeci. Sjajna je to prilika da roditelji i djeca na zabavan i jednostavan način stvaraju s 3D olovkama trodimenzionalne tvorevine pa ne čudi da su se tri grupe odmah popunile.

Nakon uvodnog sata gdje su okupljeni učili o načinu rukovanja, opasnostima te izmjeni filamenta krenula je izrada najpopularnijeg modela, a to su bile naočale koje svijetle u mraku i koje su sudionicima ostale kao lijepa uspomena.
Na ovim radionicama roditelji provode slobodno vrijeme u zabavi i učenju sa svojom djecom, a po reakcijama polaznika možemo reći da je zadani cilj programa, koji je prvenstveno bio stimulirati STEM područje koje doživljava svoj najveći uspon u podučavanju djece vrtićke dobi te aktivno uključivanje roditelja, u potpunosti ispunjen, poručuju iz ZTK PGŽ.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari