9. LISTOPADA U 19 SATI

U Exportu se otvara izložba o ostvarenjima hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini

U petak, 9. listopada 2020. u 19 sati u Exportu na Delti bit će otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata 2019. godine. Nakon premijernog izdanja u Splitu u ožujku 2020., repriza u Zagrebu, Šibeniku i Zadru, izložba je stigla i u Rijeku – Europsku prijestolnicu kulture. Izložba ostaje otvorena do 30. listopada svakim danom od 11 do 21 sat, a ulaz na izložbu je besplatan.

Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata najstarije su i najvažnije arhitektonske nagrade u Republici Hrvatskoj koje već desetljećima vrednuju vanredna ostvarenja u različitim kategorijama arhitektonske izvrsnosti.

Na prijave za Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini pristiglo je ukupno 107 autorskih radova, od kojih je stručni žiri nominirao određeni broj za nagrade po kategorijama. Nagrade su dodijeljene u ožujku 2020. na otvorenju izložbe postavljene u prostoru Podruma Dioklecijanove palače u Splitu u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i Društva arhitekata Splita (DAS).

Podsjetimo, nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu.
Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici – 3LHD za URANIU u Zagrebu.

Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za 4 kuće za 4 brata u Zadru.

Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.

Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković i Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju Stvarnost prostora.

Organizatori izložbe u Rijeci su Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA), Društvo arhitekata Rijeka (DAR), Sveučilište u Rijeci – DeltaLab, RIJEKA 2020 i Grad Rijeka.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari