PUTOVIMA FRANKOPANA

Galerija | U galeriji Kaštela Grobnik otvorena izložba “Upoznajmo Frankopane”

Nakon Rijeke, Čakovca, Gospića, Karlovca i Opatije, izložba „Upoznajmo Frankopane“ svečano je otvorena u galeriji Kaštela Grobnik u organizaciji Primorsko-goranske županije u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora Grobnišćine.

U ime Primorsko-goranske županije izložbu je otvorio župan Zlatko Komadina. “Ovo je priča o ljudima koji su živjeli u to doba, o Frankopanima, a ne samo o njihovim kaštelima. Rutom Putovima Frankopana želimo ispričati našu povijest. Najljepše je da se Frankopani i priča o njima usele u frankopanski kaštel, kao što je to ovdje u Gradu Grobniku”, rekao je Komadina.

“Čast nam je ovu predivnu izložbu, koja našu kulturnu baštinu prezentira na jedan zaista jedinstven način, ugostiti u našoj Galeriji suvremene umjetnosti i našem predivnom Kaštelu”, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, pozvavši svih da u narednih mjesec dana razgledaju izložbu.

Izložba ujedinjuje kulturnu, gastronomsku i turističku ponudu Primorsko-goranske županije, vezanu uz povijesnu ostavštinu velikaške obitelji Frankopan. U okviru izložbe posjetitelji se mogu upoznati s kulturno-turističkom rutom Putovima Frankopana koja uključuje 17 kaštela i 3 sakralna objekta, interpretacijskim centrima, multimedijalnim sadržajem te mnogim aktivnostima provedenim kroz ovaj značajan projekt Primorsko-goranske županije. Izložba ostaje otvorena do 19. svibnja 2024. godine.

U ime Primorsko-goranske županije otvorenju izložbe prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj te pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari