ZIMSKI UVJETI

U Gorskom kotaru pada snijeg, na Krčkom mostu ograničenja u prometu

Ilustrativna fotografija: Nel Pavletic/PIXSELL

U Gorskom kotaru, Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj od kasnog poslijepodneva pada snijeg

Trenutno ga je napadalo u visini 10 centimetara. Prometnice se čiste, no vozači se pozivaju na oprez uz podsjećanje – nikud bez zimske opreme!

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima magle. Mogući su odroni.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema) na većini cesta u Gorskom kotaru, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te dionicu stare ceste kroz Gorski kotar (DC3): Zdihovo-Vrbovsko (Stubica)-Delnice-Kikovica.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila) na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, dionici Jadranske magistrale Bakar-Senj (DC8), državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107), a na dionici Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu te osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje, javlja HAK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari