ZIMA USRED PROLJEĆA

U Gorskom kotaru pada snijeg, na prometnicama zimski uvjeti, na Kvarneru olujni udari vjetra

Idi na originalni članak
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Kako su meteorolozi i najavljivali, preko našeg područja danas poslijepodne i navečer premještati će se hladna fronta uz oštar pad temperature zraka i 5-10 mm kiše.

Oglas

U gorju je počela snježna mećava koja bi trebala biti prolaznog karaktera, ali…

Gorski kotar, subota 9. 4. 2022 Foto: V. Š.

Situacija u prometu je već pod snažnim utjecajem izmijenjenih vremenskih prilika.

Zabrane na cestama

Zbog olujnog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila: -dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; -dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senja i Karlobag-Sveta Marija Magdalena. 

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar- Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te na lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom,dostavna vozila, kombi vozila visine do 1,9 m, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti ), a kolona je u oba smjera oko 2 km .

Fronta donosi snijeg

Iz Istrameta najavljuju kako bi u višem gorskom moglo pasti 5-15 cm snijega, dok nam nakon prolaska fronte i razvedravanja prijeti slab mjestimičan mraz.

Umjeren i jak jugozapadnjak naglo će zamijeniti sjeverac, a zatim i jaka bura koja će prolazno imati olujne udare. Temperatura zraka večeras će se naglo strmoglaviti, ali sa zahladnjenjem slijedi i postupan prestanak kiše.

Svakako valja istaknuti kako je zbog vjetra DHMZ izdao najžešći, crveni stupanj upozorenja za zapadnu obalu Istre i Kvarner. Očekivani udari vjetra penjat će se do 120 km/h na zapadu Istre i čak 140 km/h podno Velebita.

Vrijeme će se brzo smiriti, stoga nas već od nedjelje očekuje pretežno sunčano i svakim danom sve toplije vrijeme, međutim jutra će biti hladna uz mjestimičan mraz.

Exit mobile version