OVO SU UČENICE I UČENICI GENERACIJE

U Gradu Rijeci primljene učenice i učenici generacije riječkih osnovnih škola. Donosimo listu najistaknutijih!

U Gradu Rijeci održan je prijem za učenice i učenike generacije riječkih osnovnih škola koji su postigli izniman uspjeh u školovanju, ali se i iskazali u brojnim drugim aktivnostima.

Najbolji učenici riječkih osnovnih škola su oni koji su se tijekom osmogodišnjeg školovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazali i u brojnim izvannastavnim, izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima te u podizanju ugleda svoje škole, a proglašava ih se najboljima na završnim sjednicama u matičnim školama, prema Statutu škole.

Učenice i učenike primili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Vlasta Linić.

„Moram priznati da se, od svih prijema koji se ovdje održavaju, najviše veselim onima u kojima primamo djecu i mlada. Jedan od njih je tradicionalni prijem za učenike generacije, učenike koji su kroz osam godina osnovnoškolskog obrazovanja uspjeli biti najbolji u svojim školama, što je veliki uspjeh. Vesele nas prijemi koji pršte s mnogo pozitivne energije i entuzijazma, željom za novim znanjima, nadom u budućnost iz koje i mi dobijemo energiju za dalje, ali i potvrdu da Rijeku ostavljamo u dobrim rukama”, poručio je gradonačelnik Filipović poželjevši učenicima sreću u daljnjem školovanju i životu te izražavajući uvjerenje da su među učenicima generacije i budući stipendisti Grada Rijeke.

Pogledajte video Kanala Ri:

„Drago mi je da iz godine u godinu ispraćamo generacije odličnih učenika, koji će, nadam se naći budućnost u našem gradu. Prije svega za uspjeh su zaslužni učenici, ali vjerujem da tog uspjeha ne bi bilo bez vrijednih nastavnika i podrške obitelji. Podršku odgoju i obrazovanju daje i Grad Rijeka – ponosan sam što smo prvi grad u Hrvatskoj koji je u svoje osnovne škole kao izvannastavnu aktivnost uveo Građanski odgoj i obrazovanje, a trenutno aktivno radimo i na uvođenju Zdravstvenog odgoja“, kazao je gradonačelnik Filipović.

U ime svih učenika okupljenima se obratila učenica generacije Osnovne Waldorfske škole, Ana Vrban.

„Čast mi je ovdje biti s vama i svatko od nas može biti ponosan na svoj trud i uspjeh. Prije svega, htjela bih se zahvaliti našim roditeljima i profesorima. Dragi profesori, hvala vam na strpljenju i trudu, što ste vjerovali u nas, vodili nas i pokazivali nam pravi put do uspjeha. Dragi roditelji, hvala vam za svu podršku koju ste nam pružili tijekom cijele osnovne škole. Tijekom ovih osam godina prošli smo brojne izazove, uspone i padove, ali se nismo predavali, već smo marljivo i ustrajno radili. Pred nama su novi izazovi, kako u daljnjem školovanju, tako i u životu. Neka nam predanost onome što radimo, marljivost i upornost budu vodilja za novi početak koji je pred nama“, kazala je Ana Vrban.

Učenice i učenici generacije su:

Corinna Schwalba iz OŠ Belvedere, Mila Prpić iz OŠ Brajda, Lucija Dundović iz OŠ Centar, Leonela Gegač iz OŠ Dolac, David Vukelić iz OŠ Eugen Kumičić, Marta Ljubić iz OŠ Fran Franković, Đenka Zekan iz OŠ Gelsi, Maria Ana Kraljić iz OŠ Gornja Vežica, Ema Rogina iz OŠ Ivana Zajca, Dominik Oblak iz OŠ Kantrida, Patrik Klovar Lukarić iz OŠ Kozala, Iva Laštro iz OŠ Nikola Tesla, Jakov Kraljić iz OŠ Pećine, Mihaela Stjepić iz OŠ Podmurvice, Safiria Rittossa iz OŠ San Nicolo, Sara Jerčenović iz OŠ Srdoči, Dorotea Maravić iz OŠ Škurinje, Leona Kežman iz OŠ Trsat, Andrej Tariba iz OŠ Turnić, Sofia Mešter iz OŠ Vežica, Ema Škalamera iz OŠ za klasičan balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Iva Tomak iz OŠ Vladimir Gortan, Ana Maltar iz OŠ Zamet, Natali Dukić iz osnovne škole Centra za odgoj i obrazovanje, Antonio Bolkovac iz srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje, Marin Pavlović iz Katoličke osnovne škole ”Josip Pavlišić” te Ana Vrban iz Osnovne Waldorfske škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari