UOČI PREDSTAVE ''RASTANCI''

Galerija | U HNK Ivana pl. Zajca otvorena izložba „Mani u Rijeci“

Uoči premijerne izvedbe predstave „Rastanci“ nastale prema istoimenom zadnjem romanu Mani Gotovac, u HNK Ivana pl. Zajca otvorena je izložba „Mani u Rijeci“.

Izložba nastala u sjećanje na Mani Gotovac koja je bila intendantica riječkog kazališta od 2003. do 2007. godine donosi niz fotografija iz riječkog razdoblja Mani Gotovac, kratka sjećanja i uspomene njezinih tadašnjih suradnika, kazališne plakate, izbor iz tiska, ali i pogled u njezin osobni život zahvaljujući predmetima koje je za potrebe izložbe posudila njezina kći Katja Gotovac.

Kako je rečeno na otvorenju izložbe vizija, znanje, karizma, kao i kazališna i životna strast Mani Gotovac obilježili su njezin rad u Rijeci, a suradnje s njom prisjetili su se njezini brojni suradnici i prijatelji, glumica Neva Rošić, intendant riječkog HNK Marin Blažević, pjevačica Zdenka Kovačiček, novinar Branko Mijić te brojni drugi, a izložbi je kao i premijeri predstave prisustvovao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Građu za izložbu “Mani u Rijeci” posudile su Katja Gotovac, Antonia Družeta i Ana Vidučić, a izložbu su pripremili Katarina Mažuran, Dobriša Radovanović i Dražen Šokčević.

Knjigu „Rastanci“, priču o ljubavi, strasti, žudnji i rastancima, Mani Gotovac posvetila je svom drugom suprugu Željku Senečiću, a iako je autorica često isticala kako je riječ o fikciji gdje su samo neka imena uzeta iz stvarnosti, mnogi su u likovima Luz i Luva prepoznavali upravu priču nje i njezinog supruga.

Luz i Luva utjelovili su Tanja Smoje i Janko Popović Volarić, a u ostalim ulogama u predstavi nastupaju Jelena Lopatić, Damir Orlić, Leonora Surian Popov, Denis Brižić, Romina Tonković, Deni Sanković, Jasmin Mekić, Ana Marija Brđanović, Mario Jovev, Ivna Bruck, Ivano Ozretić, Kim Končar, Sabina Salamon, Dora Čiča, Martin Grdan, Tino Trkulja i Sanjin Janjatović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari