22. SRPNJA NA MULU

U Iki će se održati regata tradicijskih barki uz kulinarski show

Uoči Dana grada Opatije, u subotu 22. srpnja na mulu u Iki i ove će godine biti održana regata tradicijskih barki uz kulinarski show, dječje radionice i igraonice, glazbeni program i bogatu ugostiteljsku ponudu​.

Dječji program počinje od 19,00 sati, a start je regate u 20,30. Slijedi fešta do kasnih noćnih sati. Za gastro doživljaje s naglaskom na morske plodove zadužen je kuhar Vlado Božurić, a za ugodnu atmosferu i glazbenu podlogu In Between band.

Riječ je o edukativno-zabavnoj ikarskoj manifestaciji u sklopu europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike”, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. U sklopu projekta izdana je prigodna fotomonografija, na trgu je postavljena interaktivna info točka s prikazom proširene stvarnosti i prigodnim animacijama.

Postavljen je i spomenik – kobilica broda posvećen ikarskom identitetu mjesta ribara i brodograditelja, rad akademskog kipara Gorana Štimca, a u podlogu trga ugrađene su pločice koje prikazuju povijesni razvoj Ike. Nositelj projekta je Grad Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari