ZA SVAKOGA PO NEŠTO

U Kaštelu će se 18. travnja održati Frankopanski Uskrs; Evo što vas sve čeka

Šišer od 15 metara, 200 frankopanskih pisanica, zabava za najmlađe i klapska pjesma.

Uskrsni blagdani u Grad Grobnik donose doista jedinstveno događanje te će organizatori Općina Čavle i TZO Čavle u svom kaštelu biti domaćinom Frankopanskog Uskrsa u Kaštelu koji će se održati na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja, s početkom u 14 sati.

Događanje će započeti otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a i šire), dugačak čak 15 metara i koji će se svečano rezati u 14:30 sati na jedinstven način. Ovaj će svečani čin uveličati Paško Vukasović, popularni Krivomir iz hit serije Mrkomir I (koja je snimana i u samom Kaštelu Grada Grobnika) te će tako Krivomir svojom sabljom označiti početak podjele rekordnog šišera, a nakon toga će se “družiti sa svojim pučanstvom”. Nakon svečanog rezanja šišera uslijedit će i njegova podjela, a uz ovu uskrsnu slasticu domaćini će podijeliti i 200 komada posebnih frankopanskih pisanica ekskluzivno pripremljenih za ovaj dan.

VIDEO DANA:

Za najmlađe će, s početkom u 15 sati, započeti atraktivna potraga za zmajevim jajima, te će tako vođeni zagonetkama animatora u kaštelu potražiti skrivena jaja, nakon što svatko od njih “preuzme titulu kneza ili kneginje od Kaštela”.

Glazbenu kulisu cijelom događanju dat će izvrsna klapa Baladur, a za posjetitelje se organizira i prigodna ugostiteljska ponuda.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu završit će u 18 sati te će tako završiti uskrsno događanje koje će Grobničankama i Grobničanima, kao i njihovim gostima ponuditi još jednu originalnu i atraktivnu manifestaciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari