PRIPREMLJEN JE SUPER PROGRAM

U Kaštelu Grad Grobnik će se održati ‘Frankopanski Uskrs’

Uskrsni ponedjeljak, podjela šišera dužeg od 15 metara i zabava za sve generacije

Nakon prošlogodišnjeg itekako uspješnog prvog izdanja “Frankopanskog Uskrsa u kaštelu” Grad Grobnik će ponovno biti domaćinom ovog jedinstvenog događanja, koje će se održati na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja, s početkom u 14 sati.

Ovo sjajno događanje započet će otvaranjem vrata kaštela u 14 sati, a u atriju će posjetitelje dočekati prekrasan ambijent kojem će posebna atrakcija biti najveći šišer (pletenica) u povijesti Grobnika (a i šire), dugačak više od 15 metara te će tako dužinom nadmašiti onaj lanjski. Svečano rezanje i podjela šišera planirani su za 14:30 sati na jedinstven način – mačem. Predstavnici organizatora Općine Čavle i TZ Općine Čavle, uz pomoć Udruge Grobničke štrige, podijelit će šišer posjetiteljima, a priprema se i posebna ugostiteljska usluga. Kako to obično na Grobniku biva, sinergija je i ovaj put odlika manifestacije pa su se tako u nju uključile i udruge Vidov san (sa svojim izložbenim stolom ) i Grobnički rez koja je izradila prekrasne uskršnje zečiće koji će biti poseban dio same dekoracije prostora.

Od 14 – 17 sati, koliko će trajati događanje, okupljene će zabavljati nenadmašni Duško Jeličić i njegova Bonaca, a posjetitelji će moći zabilježiti uspomenu na ovaj dan na posebnom photo pointu. Sve posjetitelje, a ponajviše najmlađe, sigurno će razveseliti drveni vrtuljak i kovač koji izrađuje novčiće, a za najmlađe je pripremljena i dječja igraonica/radionica na temu Uskrsa koja će se održavati od 14 – 17 sati. Svakako će atraktivna biti i velika maskota zeca koja će se zabavljati zajedno s djecom.

Za najmlađe je, s početkom u 15 sati, spremna i atraktivna potraga za jajima, točnije čak 100 pisanica će biti sakriveno u kaštelu, a najmlađi će se za potragu moći prijaviti na prijavnom pultu prije početka potrage. Sve što trebaju imati bit će dobra volja te košarica u koju će sakupljati pronađene pisanice. Nakon završetka potrage na prijavnom pultu će prijaviti broj prikupljenih pisanica, a najuspješniji će, na svečanom proglašenju u 16:30 sati, biti nagrađeni majicama, čokoladnim zečićima, dok će svi sudionici dobiti posebnu zahvalnicu za sudjelovanje te frankopanski čaj.

Frankopanski Uskrs u Kaštelu završit će u 17 sati, a samim tim i uskršnja događanja na Grobniku koja će i ove godine biti obilježena jedinstvenim događanjima koja su već postala itekako popularna te privlače sve više posjetitelja. Vjerujemo da će tako biti i u ponedjeljak. A u slučaju vremenskih nepogoda, organizator će objaviti novi datum održavanja ovog popularnog eventa. Dakle, košaricu u ruke i put kaštela, bit će to sjajan uskrsni ponedjeljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari