USPORAVANJE BRZINE

U Kastvu započeli radovi na izgradnji novog rotora!

Foto: Facebook/Matej Mostarac

Počela je izgradnja novog rotora u sklopu projekta rekonstrukcije raskrižja Županijske ceste 5206 i nerazvrstanih cesta ulice 111. brigade ZNG-a, Jurčići, Draga i Ćikovići. Riječ je o raskrižju kod novoizgrađenog trgovačkog centra Plodina, odnosno prometnice na kojoj se razvijaju velike brzine, pogotovo u noćnim satima i vikendom, na što su često upozoravali sudionici u prometu.

Rotor Jurčići će osim bolje organizacije uključivanja znatno usporiti promet i povećati sigurnost prometnice kojom prosječno u danu prođe 9.000 vozila.

Raskrižje je izvedeno kao četverokrako, a prvenstvo prolaza ima smjer ŽC5206 Kastav centar– Rešetari, dok je Ulica Draga i Ćikovići regulirana obaveznim zaustavljanjem. Pješačke površine predviđene su za kretanje osoba s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti, a predviđeno je na pješačkim prijelazima postavljanje polegnutih rubnjaka s pripadajućim rampama i taktilnim površinama prema važećim pravilnicima. Predviđa se izgradnja šest novih slivnika, a postojeći se izmještaju i prilagođavaju niveleti i novoj poziciji rubnjaka.

Ovo će biti peti kastavski rotor uz one u Belićima, Jurjenićima, na Šporovoj jami i u Rešetarima. Rok završetka radova je sredina svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari