U KBC-u RIJEKA: Liječnikovi pacijenti pokreću neobičnu prosvjednu akciju za “spas” dr. Dinka Štimca!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U KBC-u Sušak odvija se višemjesečna drama oko odlaska uglednog neurokirurga prof.dr. Dinko Štimac – odnosno “progona”, kako tvrde i liječnik i čak 4.600 članova facebook grupe “Potpora neurokirurgu profesoru Dinku Štimcu”

Nekadašnji predstojnik Klinike za neurokirurgiju KBC-a Rijeka prof.dr. Dinko Štimac smijenjen je s te pozicije prošle godine, a od tada je izložen, tvrde, “daljnjem progonu od strane kolega liječnika i ravnatelja” te “lažima, klevetama, omalovažavanjima” tog svjetski poznatog i priznatog neurokirurga.

Dobili smo informaciju kako je jučer, 8. siječnja 2019. prof. dr. Dinko Štimac “prisiljen od strane Uprave KBC-a podnio ostavku na svoje radno mjesto a raskidom Ugovora o radu dužan je odraditi otkazni rok do 8. veljače 2019. godine”.

Tim povodom, članovi facebook grupe “Potpora neurokirurgu profesoru Dinku Štimcu” odlučili su se na neobičnu prosvjednu akciju, u nemogućnosti da zakonski krenu u “masovne prosvjede u krugu KBC-a Rijeka”.

“Svakodnevno će do 20 pacijenata dolaziti na razgovor s ravnateljem riječkog KBC-a a ukoliko ih on ne primi to je dužno učiniti njegovo vijeće. Pacijenti će svjedočiti o kršenjima njihovih prava od strane KBC-a tj. zaposlenika klinike za Neurokirurgiju KBC-a Rjeka-lokalitet Sušak. Svjedočanstva su poslana u pisanom obliku Ministarstvu zdravlja, ministru osobno, kontroli i ravnateljstvu KBC-a.”, obaviješteni smo od organizatora akcije.

Hoće li ova akcija, ako do nje stvarno i dođe u ovome obimu, ugroziti radne obaveze ravnatelja riječkog KBC-a odnosno njegovih suradnika? Pitanje smo postavili KBC-u Rijeka iz kojeg nam je stigao sljedeći odgovor: “Za podnošenje prigovora pacijenata postoje propisane procedure na temelju kojih postupaju zadužene bolničke službe”.

Iz  izvora bliskog organizatorima prosvjeda dobili smo informaciju kako je prof. dr. Dinko Štimac podnio nekoliko privatnih tužbi u slučajevima koje je on doživio kao šikaniranje od strane rukovodstva i nekih od kolega i bivših suradnika iz KBC-a Rijeka.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari