''ZDRAVE NAVIKE''

U „Klubu 60+“ Gradskog društva Crvenog križa Opatija danas je održana druga radionica o zdravlju

U „Klubu 60+“ Gradskog društva Crvenog križa Opatija danas je održana druga iz ciklusa zdravstvenih radionica za poboljšanje zdravstvene sigurnosti građana, promicanje zdravlja i zdravog načina života te širenje informacija o zdravlju.

O temi „Zdrave navike“ govorio je asistent na Medicinskom fakultetu u Rijeci Denis Juraga, dok je izvanredna profesorica Vanja Vasiljev održala dvije vježbe iz mindfulness meditacije – tri minute disanja i vježbu skeniranja tijela.

Ravnateljica GDCK Opatija Đana Pahor pozvala je sve sugrađane starije dobi da se uključe u radionice koje će se održavati srijedom od 10 do 12 sati u „Klubu 60+“ i to: 6. travnja „Zdravi način razmišljanja“, 13. travnja „Zdrava prehrana“, 20. travnja „Zdrava tjelesna aktivnost“, 27. travnja „Zdravi odnosi“ i 4. svibnja „Zdrav život unatoč kroničnom stanju“.

– Pod motom naslova današnje radionice „Zdrave navike“ pozivamo naše sugrađane starije dobi da im lijepa navika postane i druženje u Klubu 60+ koji je program GDCK Opatija namijenjen kvalitetnom provođenju slobodnog vremena građana „zlatne“ dobi, gdje se druže, promiču razne dobre ideje te sudjeluju u našim humanitarnim aktivnostima. Program financira Grad Opatija, a odvija se u prekrasnom prostoru u centru Opatije. Zahvaljujući dobroj suradnji s Medicinskim fakultetom u Rijeci te činjenici da je predavač Denis Juraga naš mladi sugrađanin, organizirali smo ciklus zdravstvenih radionica na kojima se može mnogo toga saznati te porazgovarati sa zdravstvenim stručnjacima na temu zdravlja. Opatija ima prirodne preduvjete za zdrav život – predivan Lungomare, lijepe parkove i mogućnost korisnog provođenja slobodnog vremena i druženja u našem Klubu, istaknula je Pahor.

Radionice su rezultat suradnje s Katedrom za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koja je jedan od partnera na projektu „Okvir društvenog uključivanja za smanjenje tereta kroničnih bolesti u zdravstvenom sustavu“ (SEFAC – Social Engagement Framework for Addressing the Cronic – Disease– Challenge; GA No. 738202). Projekt je osmišljen s ciljem poticanja ljudi  da preuzmu kontrolu nad vlastitim zdravljem te je financiran u sklopu Trećeg europskog programa u području javnog zdravstva (2014. – 2020.).  Ciljna populacija projekta su osobe u životnoj dobi od 50 ili više godina koje žive na području grada Rijeke i širem riječkom području te boluju od određene kardiovaskularne bolesti ili dijabetesa tipa II, odnosno žele spriječiti razvoj istih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari