UMJETNIČKA VEČER

U Kostreni će se održati predstavljanje knjige i otvorenje izložbe

Pod nazivom Vodanovo blago, u četvrtak 4. srpnja, s početkom u 18 sati, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari (Trg. sv. Barbare, Kostrena), održat će se zanimljiva umjetnička večer.

Svojim radovima kostrenskoj publici predstavit će se Tihomir Ivančan, slikar i autor knjige “Putevima Ilirije”, koja podsjeća na davno izgubljene vrijednosti, mudrosti, narodne priče i običaje, mitologiju i pučko veselje.

Izložba slika postavljena u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Barbari bit će otvorena do 14. srpnja.

Tihomir Ivančan rođen je u Rijeci, 1980. Član je Hlebinske udruge slikara i kipara naive i Hrvatskog društva naivnih umjetnika. Slika na staklu i platnu. Sudjelovao je na brojnim nacionalnim i međunarodnim izložbama i likovnim festivalima te organizirao nekoliko samostalnih izložbi. Dobitnik je više nagrada i priznanja. U svojim radovima spaja ljubav prema podravskim korijenima i primorskom kraju koji je njegov dom, a život između tih dvaju svjetova rezultirao je sasvim posebnim likovnim izričajem.

Umjetnička večer dio je programa Kostrensko leto kojeg pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Centar kulture Kostrena i Turistička zajednica općine Kostrena uz podršku KD Kostrena. Program podupiru Turistička zajednica Kvarnera i Hrvatska turistička zajednica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari