POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE

U Kostreni će se održati tribina o održivom gospodarenju otpadom i zbrinjavanju medicinskog otpada

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, Općina Kostrena u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Komunalnim društvom Čistoća iz Rijeke organizira javnu informativno-edukativnu tribinu na temu održivog gospodarenja otpadom i zdravstvenim rizicima u zelenoj tranziciji s naglaskom na održivo zbrinjavanje medicinskog otpada.

Termin održavanje tribine je za 9. travnja 2024. u 18:00 sati u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji.

Predavanje na temu održivog gospodarenja otpadom s osvrtom na zakonsku pozadinu vezano za zbrinjavanje medicinskog otpada održat će Danijela Matejčić – Miletić, dipl. ing. , tehnolog zaštite okoliša pri Službi za razvoj i edukaciju korisnika u KD Čistoća, dok će predavanje o “Zdravstvenim rizicima u zelenoj tranziciji s posebnim naglasnom na medicinski otpad” održati doktorand Dean Jurić, mag. ing. maricult. iz Odjela za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju u NZZJZ PGŽ.

Poziv na Javnu tribinu upućen je i članovima kostrenske udruge umirovljenika “Penko”.

Informativno-edukativna tribina je dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta “ZSS-EPI 2024. – Kostrena” koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji u sebi sadrži i aktivnosti edukacije učenika 6. razreda osnovne škole Kostrena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari