TRI KLJUČNE TEME

U Kostreni održana edukacija za Savjete mladih općina i gradova u PGŽ

U Narodnoj čitaonici u Kostreni u subotu 12. ožujka održana je edukacija za članove i potencijalne članove Savjeta mladih

Na obuci je sudjelovao veliki broj članova Savjeta mladih iz svih dijelova Primosko-goranske županije te zainteresirani potencijalni članovi budućih Savjeta mladih općina i gradova u PGŽ. Edukaciju su provodili Mario Žuliček i Ante Galić iz Udruge gradova RH.

Edukacija je obuhvaćala tri ključne teme: sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave; Zakon o savjetima mladih te odnose izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih.

Savjet mladih PGŽ ima veoma puno planova i ideja za rad s mladima i aktivnosti koje bi trebale motivirati uključivanje mladih u javni život kako bi promicali i zagovarali prava, potrebe i interese mladih na području županije. Pritom je izuzetno važno potaknuti i ostale gradove i općine koje to još nisu učinile da sukladno Zakonu o savjetima mladih osnivaju savjete mladih. Savjet mladih PGŽ će svima njima biti na raspolaganju kako bi neposredno još jače i proaktivnije sudjelovali u javnim poslovima od interesa i značaja za mlade.

Predsjednica Savjeta mladih Primorsko-goranske županije Magdalena Vrkić zahvalila je predstavnicima Udruge gradova RH na interaktivnoj, zanimljivoj i iznimno korisnoj edukaciji te istaknula kako ju posebno veseli veliki odaziv, naročito potencijalnih članova što samo potvrđuje da su mladi na području PGŽ voljni raditi i pridonjetii boljitku položaja mladih u društvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari