DRUŽENJE SA SVETIM NIKOLOM

Galerija | U Kostrenu morskim putem stigao sv. Nikola. Nije došao praznih ruku, djeca i učenici oduševljeni darovima

Danas na blagdan sv. Nikole, zaštitnika općine Kostrena u uvalu Žurkovo u 10 sati morskim putem stigao je sv. Nikola glavom, bradom i kapom.

Kostrena i sv. Nikola oduvijek su neraskidivo povezani, jer upravo 6. prosinca Kostrena slavi Dan Općine i blagdan svog zaštitnika – sv. Nikole, zaštitnik pomoraca. Malo je mjesta koje imaju takvu povijest pomorstva kao Kostrena.

Razlog je to da smo, prije nekoliko dana, svjedočili i otvorenju sjajnog Interpretacijskog centra Kuće kostrenskih pomoraca.

Brojni su mališani iz Dječjeg vrtića “Zlatna ribica” te učenici Osnovne škole Kostrena prigrlili omiljenog gosta koji im je dijelio bombone, strpljivo im postavljao pitanja i pažljivo slušao odgovore, a recitiralo se stihove i pjevalo uglas.

Potrajalo je druženje, a na kraju su domaćini iz Općine Kostrena i TZO Kostrena djecu darivali čokoladnim darom što je cijelom događanju dalo dodatnu draž.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari