KIŠOVITI VIKEND

U LISTOPAD S NOVIM POGORŠANJEM VREMENA: Krajem tjedna očekuje se veliko nevrijeme na Kvarneru!

Idi na originalni članak

Danas je prvi dan listopada, drugog mjeseca klimatološke jeseni. Nakon rujna čiji nam je posljednji dio donio pogoršanje vremena i osjetno zahladnjenje, u sličnom jesenskom tonu nastavljamo i idućih dana,  javlja IstraMet.

Oglas

Četvrtak obilježava znatno oblačnije vrijeme, a lokalno je zabilježena i slaba kiša. Puše većinom slab vjetar promjenjivog smjera.

Uvod je to u jače pogoršanje vremena koje će nas glavninom zahvatiti u subotu kada očekujemo jako jugo i jugozapadnjak, na moru povremeno s olujnim udarima. Prema trenutnim prognostičkim modelima lokalno će biti i obilnije kiše, naročito na Kvarneru.

Temperature zraka na 2 m visine u Istri i na Kvarneru idućih dana kretat će se oko prosječnih za doba godine, a izraženo zatopljenje uz temperature zraka i do 30 °C u subotu će zahvatiti istočnije krajeve, naročito Slavoniju, što se dobro može vidjeti na meteorološkim kartama.

I nakon vjetrovite i kišovite subote nastavit će se nestabilno vrijeme, iako će u nedjelju biti i nešto sunčanog vremena. Ipak, kiša će biti svakodnevna pojava, naročito u gorskom području. Uz obalu očekujemo manje količine kiše, što je uobičajeno kod sličnih sinoptičkih situacija u ovom dijelu godine.

Puhat će većinom jugo i jugozapadnjak uz razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike.

Exit mobile version