KIŠOVITI VIKEND

U LISTOPAD S NOVIM POGORŠANJEM VREMENA: Krajem tjedna očekuje se veliko nevrijeme na Kvarneru!

Danas je prvi dan listopada, drugog mjeseca klimatološke jeseni. Nakon rujna čiji nam je posljednji dio donio pogoršanje vremena i osjetno zahladnjenje, u sličnom jesenskom tonu nastavljamo i idućih dana,  javlja IstraMet.

Četvrtak obilježava znatno oblačnije vrijeme, a lokalno je zabilježena i slaba kiša. Puše većinom slab vjetar promjenjivog smjera.

Uvod je to u jače pogoršanje vremena koje će nas glavninom zahvatiti u subotu kada očekujemo jako jugo i jugozapadnjak, na moru povremeno s olujnim udarima. Prema trenutnim prognostičkim modelima lokalno će biti i obilnije kiše, naročito na Kvarneru.

https://www.facebook.com/istramet/posts/10158331885666072

Temperature zraka na 2 m visine u Istri i na Kvarneru idućih dana kretat će se oko prosječnih za doba godine, a izraženo zatopljenje uz temperature zraka i do 30 °C u subotu će zahvatiti istočnije krajeve, naročito Slavoniju, što se dobro može vidjeti na meteorološkim kartama.

I nakon vjetrovite i kišovite subote nastavit će se nestabilno vrijeme, iako će u nedjelju biti i nešto sunčanog vremena. Ipak, kiša će biti svakodnevna pojava, naročito u gorskom području. Uz obalu očekujemo manje količine kiše, što je uobičajeno kod sličnih sinoptičkih situacija u ovom dijelu godine.

Puhat će većinom jugo i jugozapadnjak uz razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari