NAKON PRAVNE BITKE

Video | U Lovranskoj galeriji otvorena prodajna izložba kontroverznog slikara. Tu su i portreti Nikole Tesle i Ruđera Boškovića

Nakon 2,5 godine Općina Lovran ponovno prodaje umjetnine kontroverznog slikara Charlesa Billicha

U njihov je posjed općina došla nakon pravne bitke oko poslovnog prostora u kojemu je Billich trebao, a nije otvorio galeriju. Tako se sada 32 slike mogu pogledati u lovranskoj galeriji, ali i zgradi Općine u kojoj je izložen serijal portreta 12 hrvatskih znanstvenika i inovatora, poput Nikole Tesle, Ivana Vučetića, Andrije Mohorovičića i Ruđera Boškovića.

Te slike krase zidove općinske zgrade već 10 godina, a prodaju se u kompletu za 18.500 eura. Procijenjena ukupna vrijednost svih slika je 45.000 eura, a pisane ponude javno će se otvarati 6. prosinca.

‘Zbirka se sastoji od ulja na platnu, slika u kombiniranoj tehnike i grafici. Ima različitih dimenzija slika i različite su cijene. Od 300 do 4000 eura’, kazala je povjesničarka umjetnosti Jasna Rodin za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari