OPĆINA VIŠKOVO

U Marčeljima izgrađeno novo dječje igralište; Općina Viškovo iskoristila bespovratna EU-sredstava!

U ulici Vrtače u naselju Marčelji je završena izgradnja dječjeg igrališta

S ciljem poboljšanja uvjeta života stanovnika Općine, posebice djece i njihovih roditelja te osiguravanja dodatnih sadržaja za igru, druženje i učenje, postavljene su sprave za igru djece starosti od 3 do 10 godina. Sprave oko kojih je postavljena apsorbirajuća podloga su metalne sa svim potrebnim atestima koji garantiraju sigurnost djece. Pješačka površina dječjeg igrališta je uređena parkovnom rizlom, a postavljena je i javna rasvjeta.

Uz dječje igralište je uređeno nekoliko parkirališnih mjesta za posjetitelje parka, a cijela površina je i hortikulturno uređena. Ova lokacija smještena je u dijelu naselja u kojem je veliki broj stambenih zgrada u kojima žive mlade obitelji s malom djecom kojima nedostaje takav sadržaj.

„Kroz izgradnju dječjeg igrališta u ulici Vrtače u Marčeljima omogućavamo, među ostalim, ujednačen razvoj cijelog područja Općine. Ovom investicijom, uvjeti života u tom dijelu Viškova su poboljšani, posebice djeci i roditeljima. Djeca sada imaju nove i sigurne sadržaje za igru i druženje i kvalitetno provode vrijeme na otvorenom, a ovakvim ulaganjima s kojima nastavljamo i u budućnosti djecu i mlade potičemo na aktivniji i zdraviji način života. Što se tiče ovog projekta, njegova vrijednost je oko 450 tisuća kuna. Ponosno ističem činjenicu da smo temeljem prijave na Natječaj za provedbu tipa operacije 3.1.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji je objavila Lokalna akcijska grupa „Terra liburna“ od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobili nešto manje od 350 tisuća kuna bespovratnih europskih sredstava“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari