PROBNO RAZDOBLJE DO 15. VELJAČE

U Marinićima postavljen video sustav za nadzor prometa u mirovanju

Ovih je dana u Marinićima, najvećem viškovskom naselju, točnije u njegovom samom centru kod kružnog toka uz javnu površinu Marinići, postavljen video sustav za nadzor prometa u mirovanju

Na postojeće stupove javne rasvjete instalirane su kamere koje će uskoro početi sankcionirati najučestalije prekršaje iz domene prometa u mirovanju odnosno zaustavljanje i parkiranje na autobusnim stajalištima, na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, na pješačkim prijelazima, u raskrižjima te zaustavljanje i parkiranje suprotno postavljenim prometnim znakovima.

„Prije svega moram reći da naš cilj nije kažnjavanje vozača nego nastavak uvođenja reda u promet u mirovanju i podizanje razine prometne kulture. S tim smo počeli sredinom prošle godine kada smo zaposlili jednog prometnog redara. Tijekom ljeta 2022. godine postavili smo i kameru u centru Viškova koja detektira nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na dionici od novog rotora kod skretanja za Mladeniće do zgrade Općine, nastavku glavne prometnice prema restoranu Mladenka, cesti prema vrtiću i školi te poprečnoj ulici između zgrade Općine i VTC-a”, kaže voditelj općinskog Odsjeka za upravljanje i održavanje komunalne infrastrukture, javnih i društvenih objekata, zaštitu okoliša, gospodarenje otpadom i poslove komunalnih djelatnosti Tibor Tramišak

“Što se tiče Marinića, kamere za nadzor i sankcioniranje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila su u probnom radu, a sankcioniranje prekršaja detektiranih putem kamera počet će 15. veljače 2023. godine. Naglašavam kako se to ne odnosi na postupanje prometnog redara koji će kao i do sada i prije tog datuma sankcionirati prekršitelje, sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Ovisno o vrsti počinjenog prekršaja, kazne iznose 30, 60 odnosno 90 eura.“, otkriva Tibor Tramišak.

Podsjetimo kako je prije 2 mjeseca na području Marinića, odnosno u samom centru najvećega viškovskog naselja, neposredno uz kružni tok Marinići 1 uvedena nova regulacija prometa u mirovanju.

Na parkirnim mjestima uz javnu površinu Marinići kao i na parkirnoj površini uz autobusno stajalište u smjeru Bezjaka uvedeno je vremensko ograničenje zadržavanja na parkirnom mjestu u trajanju do maksimalno 60 minuta. U sklopu parkinga na javnoj površini Marinići, neposredno uz kružni tok i kioske unutar mini tržnice, označena su 2 mjesta za dostavna vozila na kojima vremensko ograničenje, a sukladno zakonskim propisima, iznosi maksimalno 30 minuta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari