U Nadbiskupskom domu u Rijeci održan tradicionalni preduskrsni doručak Nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke

Nakon susreta s nadbiskupom, Goran Palčevski i Ana Trošelj susreli su se i s franjevcima u samostanu na Trsatu

Uoči Uskrsa tradicionalno su se u Nadbiskupskom domu u Rijeci na preduskrsnom doručku susreli riječki nadbiskup Mate Uzinić sa suradnicima i predstavnici Grada Rijeke, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj.

Tradicionalani susret predstavnika gradske i crkvene vlasti uoči Uskrsa koji traje već više od 20 godina primjer je i izraz zajedništva i suradnje kao i međusobnog uvažavanja i razumijevanja predstavnika crkvene i svjetovne vlasti.

Zamjenik Palčevski čestitao je Uskrs svim građanima koji ga slave i rekao kako je ovaj susret uoči Uskrsa tradicija koju su započeli njihovi prethodnici.

„Mi tu tradiciju susreta sa zadovoljstvom nastavljamo i zajednički radimo za boljitak našeg grada. Naš zajednički cilj je da živimo jedni s drugima, a ne jedni uz druge i to zajedničkim snagama pokušamo riješiti određene probleme kako bi u konačnici svim našim građanima bilo bolje“, rekao je Palčevski.

Nadbiskup Mate Uzinić čestitao je Uskrs svima onima koji ga sutra slave, a ujedno je čestitao i onima koji će ga proslaviti tjedan dana kasnije.

„Nadam se da će ta činjenica Uskrsa koji je unio jedno novo svijetlo u naš svijet, ondje gdje ga nije bilo i koji je donio nadu pomoći svima nama da mi postanemo svijetlo i nada za naše društvo, našu crkvu i naš grad“, rekao je Uzinić u svojoj čestitci.

Nakon susreta s nadbiskupom, Goran Palčevski i Ana Trošelj susreli su se i s franjevcima u samostanu na Trsatu.

Dočekao ih je fra Krunoslav Kocijan, gvardijan i čuvar Gospina svetišta na Trsatu sa suradnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari