RIJEKA ĆE 'PUCATI PO ŠAVOVIMA'

U najluđem vikendu Riječkog karnevala Koktelsi na Gatu, Maškarani party na Titovom trgu, Kobler party, Arco Romano Party…

Idi na originalni članak

Bliži se vrhunac omiljene riječke manifestacije koja se izvanredno ove godine održava u ljetnom terminu

Oglas

Riječki karneval u do sada neviđenom obliku bit će festival zabave i dobrog raspoloženja kako to uvijek biva, no ove godine uz premijerne programe koji će uključivati veliki broj gradskih lokacija čime će produženi lipanjski vikend pretvoriti u neponovljivu ljetnu karnevalsku priču.

Bogat raspored događanja

Od 17. do 19. lipnja koncerti i party-i na otvorenom, pjesma i druženje pod zvjezdanim lipanjskim nebom, karnevalski kostimi pod kojima neće biti potrebno nizati slojeve odjeće, na jedinstveni će način obilježiti početak ljeta koje će u Rijeci ove godine biti prepuno sadržaja za sve uzraste.

Rijeka postaje nezaobilazna ljetna destinacija, a ovo je prilika da domaći i strani turisti koji će posjetiti Rijeku tog vikenda dožive jedinstvenu atmosferu koja vlada gradom kad maškare preuzmu stvar u svoje ruke. Iz bogatog rasporeda događanja pronađite ona baš po svom guštu i uživajte u Najluđem vikendu Riječkog karnevala!

Maškarana “jota”

Maškarana “jota” je humanitarna gastro manifestacija koja se u sklopu Riječkog karnevala, a dan prije same povorke, održava već 15 godina s ciljem doniranja sveukupno prikupljenih sredstava svake godine nekoj drugoj potrebitoj neprofitnoj udruzi ili pojedincu.

Manifestacija, također, ima za cilj promociju i razvoj urbanog turizma, promicanja obrtništva i aktivnog uključivanja obrtnika s područja na kojem djeluje Udruženje obrtnika Rijeka (Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena) u gradsku zajednicu. Osim prodaje “jote” organizirat će se i modna revija te će modne dizajnerice izradit haljine na zadanu tematiku, cvjećari interesantan modni dodatak, frizeri i vizažisti dati će svoj doprinos u uljepšavanju manekenki, a Udruga Palentar humanitarno će kuhati palentu kumpiricu.

U glazbenom dijelu sudjelovat će grupa Kantriders, a manifestaciju će voditi Matea Krmpotić. Ove godine sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi DIRA iz Rijeke za opremanje senzorne dvorane za djecu s teškoćama u razvoju.

Masquerade Open Air

Program međunarodne karnevalske povorke subote 18. lipnja ugostit će jedinstveni koncept dnevno-noćne zabave – Masquerade Open Air u organizaciji AET Events.

Jedinstveni prostor Titovog trga pretvorit će se u dancefloor s pozornicom na kojoj će nastupati osmero renomiranih DJ-a.

Na Kont stižu itekako prepoznatljivi članovi zagrebačke etikete i klupskog programa Dobar House, Tom Bug i Elena Mikac. Iz Zagreba još stiže i Viktor koji broji više od desetak izdanja za međunarodne izdavačke kuće poput: Rendr, Rawsome Deep, Swerwe digital, Kitball records. Uz Viktora nastupit će i Crothentic; osnivač novog zagrebačkog klupskog programa ime.assoc. Riječki dio lineupa nadopunit će Soulfreq, Bruns Lay, Recep te Cashew.

Arco Romano Carnival Party

Arheološki park Principij, jedna od top 20 arheoloških destinacija u Hrvatskoj koja se nalazi u samom centru Rijeke na dan Karnevalske povorke ugostit će Arco Romano Carnival Party by Medusa.

Službeno otvaranje krenut će od 16:00 kada će svoj glazbeni program započeti prvi DJ, a glazbeni žanr večeri je HOUSE.
Nebo iznad atraktivne lokacije bit će prošarano s preko 3000 metara traka raznih boja.

Kobler Party – Carnival edition

Kobler Party – Carnival edition u organizaciji ugostitelja s Koblerovog trga u neposrednu blizinu karnevalske trase donijet će popodne i večer opuštene zabave uz odlične DJ – eve.

DJ Voljen i DJ Jakša svojim će setovima održavati užarenu atmosferu, a nakon što sve grupe završe svoje nastupe na RIječkom karnevalu nastupa headliner Techno Vikings koji garantira dobru zabavu do ranih jutarnjih sati.

Party u podzemnim tunelima

Svi još pamtimo TIPSY x Innerspace party u pothodniku za otvorenje riječke prijestolnice kulture kad su priredili pravi underground na ovoj jedinstvenoj lokaciji, a kojoj se sada s veseljem vraćamo 18.6.2022.

Ovom prilikom udružuju se das tunnelprojekt i Innerspace, te vas časte stranim gostovanjem. Riječ je o mladom Talijanu kojeg je nemoguće ne primjetiti na electro sceni zadnjih godina i izbjeći u setovima dj-eva kao što su Ben Sims, Dave Clarke, Helena Hauff, DJ Stingray i mnogih drugih.

Zbog velike kolekcije analognih sintisajzera i ritam mašina, po čijim je specifičnim zvukovima veoma prepoznatljiv, studio ovog osebujnog glazbenika izgleda kao mali muzej. Ako još niste prepoznali o kome je riječ, radi se o CEM3340. Ovom prilikom odlučio je iznijeti neke od igračaka iz studija i prirediti nam zanimljiv live act. Tu su naravno i domaće snage koje su se naoružale da vas dobro rasplešu: Virgin Helena, Samo Tako i Korak.

Noć krinolina na brodu Marina

Prvi kostim s krinolinom Veselih oldtimera i potraga za primjerenom salom – spojila je zauvijek Botel Marinu i ovu karnevalsku udrugu u ideji da se iznova ožive kostimirani balovi koje je proteklih stoljeća pohodilo plemstvo iz cijele Europe.

Noć krinolina na brodu Marina – baš kao i nekada u plesnim salama – već 10-tu godinu zaredom pohode predstavnici Federacije europskih karnevalskih gradova – mahom organizatori velikih međunarodnih karnevala, kao i visoki gosti iz društvenog i gospodarskog svijeta našeg grada i ponovno dame u krinolinama i primjereno odjeveni partneri plešu u taktu valcera, evergreena, polke.

Exit mobile version