ZANIMLJIVA MANIFESTACIJA

U nedjelju će se održati tradicionalni susret vinara Kastavštine Belica 2023.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju, 16. travnja 2023. s početkom u 14:00 sati, u Kastvu će se, pod Ložun, održati završna priredba jubilarne manifestacije XVIII. Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatel ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi u sklopu manifestacije.

Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – „Belice“, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama.

Program će voditi Mirna Rubeša, uz prigodni glazbeni uvod.

VIŠE O MANIFESTACIJI

Manifestacija je započela 3. travnja 2023. prikupljanjem uzoraka vina za XVIII OCJENJIVAČKI SUSRET VINARA KASTAVŠTINE. Prikupljeno je ukupno 88 uzorka od ukupno 42 članova Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 16 uzoraka odnosi na „Belicu“, što je rezultat višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.

Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 4. i 5. travnja 2023. u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije koju su sačinjavali:

TOMISLAV PAVLEŠIĆ (ENOLOG – licencirani ocjenjivač)
DOMINIK GRŠKOVIĆ (ENOLOG – licencirani ocjenjivač)
PATRICIA RUMAC (ENOLOG)
NINA JURINJAK – BRAJKO (ENOLOG)
ŽARKO STILIN (SOMMELIER)
MARIJO JELIČIĆ (ENOLOG)
SILVIJA MOHOROVIĆ (ENOLOG)
KLAUDIO JURČIĆ (SOMMELIER)
NENAD KUKURIN (SOMMELIER)

Dodijeljeno je ukupno: 21 zlatnih medalja, 39 srebrnih medalja, 23 brončanih medalja i 6 priznanja.

Najbolje ocjenjeno vino – ŠAMPION NATJECANJA je vino MALVAZIJA U KATEGORIJI BIJELIH VINA – KUPOVNO GROŽĐE, SA UKUPNO OSVOJENIH 83,00 BODOVA osvojio je DARKO MANDIĆ

Prelazni pehar za najbolju „BELICU“ SA UKUPNO OSVOJENIH 82,33 BODOVA osvojila je DARIA JARDAS BABIĆ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari