U nedjelju na Dan sv. Patrika u zelenom će zasvijetliti Trsatska gradina i dizalice na Molo longu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju 17. ožujka u zelenoj će boji zasvijetliti Trsatska gradina i dizalice na Molo longu čime će se Rijeka uključiti u proslavu irskog nacionalnog dana, Dana sv. Patrika, u sklopu inicijative Tourism Irelanda “Global Greening” (“Svjetsko ozelenjavanje”).

Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim gradovima ponovno će sudjelovati u godišnjoj inicijativi Tourism Irelanda “Global Greening” čime će se proslaviti Dan sv. Patrika, koji se obilježava 17. ožujka. Tako će se i ove godine više hrvatskih gradova pridružiti proslavi irskog nacionalnog blagdana u kojoj sudjeluju gradovi diljem svijeta.

U nedjelju će u Rijeci zeleno zasvijetliti Trsatska gradina koju je u 19. stoljeću kupio Irac Laval Nugent iz Westmeatha, vojni vođa u austrijskoj vojsci koji je oženio hrvatsku plemkinju, i odabrao Trsat za svoje trajno prebivalište. Također, zeleno će svijetliti i dizalice na lukobranu Molo longo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari