U NEDJELJU NA LUKOBRANU: Humanitarno puštanje lampiona u spomen na 10. obljetnicu kornatske tragedije

Foto: Damir Kvajo

U subotu, 26. kolovoza, od 8.30 do 21 sati, na Korzu, na štandu ispred bivše pošte, primat će se donacije a u zamjenu za donaciju donatori će dobiti lampione

U nedjelju, 27. kolovoza 2017., u 21 sat, na Riječkom lukobranu, kod zgrade Dezinsekcije, bit će organizirano puštanje lampiona u zrak u spomen na 10. obljetnicu Kornatske tragedije, u sklopu projekta Srce Kornatsko, kojeg organiziraju Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometni klub Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije.

Cilj projekta je na dostojanstven način obilježiti 10. godišnjicu Kornatske tragedije i pritom prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

U subotu, 26. kolovoza, od 8.30 do 21 sati, na Korzu, na štandu ispred bivše pošte, primat će se donacije. U zamjenu za donaciju u iznosu od 20 kuna donatori će dobiti potvrdu kojom će u nedjelju, 27. kolovoza, od 18 sati, na štandu na Riječkom lukobranu, moći preuzeti lampioni koji će se potom, uz oglašavanje vatrogasne sirene, u 21 sat pustiti u zrak.

Istovremeno, lampioni će se puštati diljem Hrvatske te će se tako u obilježavanju Kornatske tragedije na simboličan način ujediniti čitava zemlja.

Grad Rijeka podupire ovu akciju te poziva sve Riječane da joj se priključe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari