U nedjelju u Rijeci, Krku i Vrbniku turistički vodiči besplatno vode građane u razgledavanje grada!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

iječ je o projektu „Upoznaj svoju zemlju“ koji se odvija povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske a Rijeka, Europska prijestolnica kulture 2020. godine, je dio projekta

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u mnogim gradovima i na zaštićenim lokalitetima s početkom u isto vrijeme.

Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.

Odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i podrška medija, na kojoj smo Vam neizmjerno zahvalni, potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a ujedno htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Ujedno smo htjeli opet ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.“, ističu iz Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske.

Na bližem području organiziraju se besplatna vođenja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera (članice ZDTVH-a) prema slijedećem rasporedu:

Nedjelja 12.01.u 12 sati

RIJEKA, kod Mosta branitelja, Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac

RIJEKA-TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II., Filip Baričević i Barbara Grdinić

KRK, kod sunčanog sata na rivi, Natalia Renčić

VRBNIK, na trgu Škujica, Petar Tomašić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari