U nedjelju u Rijeci, Krku i Vrbniku turistički vodiči besplatno vode građane u razgledavanje grada!

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin/Mateo Levak

iječ je o projektu „Upoznaj svoju zemlju“ koji se odvija povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske a Rijeka, Europska prijestolnica kulture 2020. godine, je dio projekta

Oglas

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’ Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u mnogim gradovima i na zaštićenim lokalitetima s početkom u isto vrijeme.

Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.

Odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i podrška medija, na kojoj smo Vam neizmjerno zahvalni, potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a ujedno htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Ujedno smo htjeli opet ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.“, ističu iz Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske.

Na bližem području organiziraju se besplatna vođenja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera (članice ZDTVH-a) prema slijedećem rasporedu:

Nedjelja 12.01.u 12 sati

RIJEKA, kod Mosta branitelja, Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac

RIJEKA-TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II., Filip Baričević i Barbara Grdinić

KRK, kod sunčanog sata na rivi, Natalia Renčić

VRBNIK, na trgu Škujica, Petar Tomašić

Exit mobile version