BOGAT PROGRAM DOGAĐANJA

U nedjelju Zimska priča iz Benčića donosi nastupe dječjih plesnih skupina, kino, društvene igre…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U nedjelju, 18. prosinca, od 11.00 sati, program Zimske priče iz Benčića počinje nastupima dječjih plesnih skupina, a završava kasno popodne Vatrogasnom urom za djecu. 

Ispred Dječje kuće od 11.00 sati nastupaju finalisti Supertalenta Flash Dance Unit, pobjednici nekoliko svjetskih natjecanja Plesna grupa Flame i Plesni centar K2K koji redovno ostvaruje vrhunske natjecateljske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

U Dječjoj kući U 11.00 sati počinje inkluzivna Kino projekcija Film svima: Vlak u snijegu nakon čega slijedi razgovor o medijskoj kulturi i inkluziji.

U 11.00 sati u Dječjoj kući na radionici Vrt na prozorčiću – zamiriši zimu na kojoj će se izrađivati prenosivi  začinsko/čajno/mirisni vrt u posudama od reciklirane ambalaže. 

U 11.00 sati u Dječjoj kući na radionici Striborova Škrabaonica kreativno će se iskoristiti omiljena aktivnost škrabanja.

U 16.00 sati u Dječjoj kući prikazuje se film  Mačak u čizmama: Posljednja želja koji je sinkroniziran na hrvatski jezik.

U 17.00 sati pridružite se programu Nije u monopoliju sve… te s veselom ekipom u Dječjem odjelu Stribor upoznajte i zaigrajte nove društvene ugre.     

U 17.30 sati u Dječjoj kući počinje igra bijega & rješavanja zagonetki Misterij ukradenih pisama, a u 18.00 sati prikazuje se  nastavak Oscarom nagrađene epske avanture Jamesa Camerona iz 2009. godine –Avatar: Put vode. 

U 18.00 sati počinje Vatrogasna ura za djecu. U Dječju kuću stiže ekipa pravih vatrogasaca koji će na prilagođen i djeci zabavan način predstaviti svoj rad. 

U blagdanskoj kućici u dvorištu Benčića za vrijeme Zimske priče možete se okrijepiti napicima i ukusnim zalogajima, za glazbu je zadužen Radio Roža, a ako dopusti kiša, od 17.00 do 19.00 sati održavat će se vatrogasni show JVP Rijeka i DVD-a Sušak koji uključuje iskustvo dizanja u auto ljestvama, prezentaciju rada s raznom opremom pa i  fotografiranje s vatrogascima.

Cjelokupni program Zimske priče iz Benčića moguće je pronaći na web stranicama Grada Rijeke, web stranicama Dječje kuće i gradskih kulturnih ustanova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari