VAŽNO

U noći sa utorka na srijedu 5./6.12. i petka na subotu 8./9.12. dva izvanredna prijevoza tereta prolaze kroz Rijeku za Urinj – Kostrenu

Tvrtka Zagrebtrans najavila je prolazak dva izvanredna prijevoza tereta za Rafineriju Urinj na relaciji čvor Oštrovica – A6 – čvor Orehovica – Banska Vrata – Cesta D3 – Cesta D8 – Ribarska (Suprotan smjer!) – Jelačićev trg (Suprotan smjer!) – Ribarska (Suprotan smjer!) – Delta – D8 (ul. Slavka Cindrića – ulica Šetalište XIII diviziie – Urinj, Kostrena.

Ovim putem obavješatava se stanare navedenih ulica o kretanju izvanrednih prijevoza i potpunoj, odnosno na dijelovima prometnice djelomičnoj zabrani parkiranja vozila u ulici Šetalište XIII divizije u gore navedenim terminima sve do isporuke zadnjeg tereta.

Kako se radi o velikim dimenzijama, pogotovo širini tereta od 4,50m, potrebno je osigurati neometanu prolaznost kroz navedene gradske ulice širene 5 metara.

Problematična je ulica Šetalište XIII divizije gdje se na jednom dijelu vozila uopće neće smjeti parkirati, dok će na nekim dijelovima biti dozvoljeno parkiranje samo na jednoj strani ulice.

Dan prije i na sam dan prolaska izvanrednog prijevoza tereta bit će postavljene (zalijepljene) obavijesti u navedenoj ulici s tim da će na dan prijevoza u ulici biti postavljeni stupići s reflektirajućim trakama kako bi se ogradilo navedena područja da se vozila ne parkiraju. Sve navedeno će odraditi tvrtka Zagrebtrans.

Specijalno „pauk” vozilo će biti u pripravnosti kako bi, u slučaju potrebe, uklonili sva vozila koja će smetati prolasku izvanrednih prijevoza.

Termini prolaska izvanrednih prijevoza:

prijevoz: u noći sa utorka na srijedu (05.12./06.12.). Prolazak se očekuje u srijedu u ranim jutarnjim satima (između 00:30h i 05:00h)

prijevoz: u noći sa petka na subotu (08.12./09.12.). Prolazak se očekuje u subotu u ranim jutarnjim satima (između 00:30h i 05:00h)

U izvršenju tih prijevoza bit će uključene pratnje prometne policije i tehničke pratnje koje će regulirati kretanje drugih sudionika u prometu na relaciji izvršenja prijevoza.

Za navedene izvanredne prijevoze obaviještene su sve nadležne službe (Hrvatske Ceste, MUP, Rijeka plus, HAK)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari