PRVA GODINA MANDATA

Galerija |U Opatiji će se graditi bazen s najljepšim pogledom na Kvarner, poznato je i koliko će otprilike koštati

Idi na originalni članak

Gradonačelnik Fernando Kirigin točno je godinu dana na čelnoj funkciji u Gradu Opatiji, a tim povodom sa zamjenicom Kristinom Đukić predstavio je rezultate svoga rada u proteklih 12 mjeseci, ali i projekt izgradnje gradskoga bazena u društvu arhitekta Ivana Brozine te čelnika Vaterpolo kluba Opatija Danijela Premuša i Gabriela Strižića.

Oglas

– Prošlo je točno godinu dana od stupanja na dužnost gradonačelnika Grada Opatije te je vrijeme za analizu ostvarenog. Mogu reći da je iza nas izazovnih, ali uspješnih 12 mjeseci u kojima smo velik dio najava iz predizbornog programa realizirali, kao i pokrenuli one projekte koji traže dugoročno planiranje i provedbu. Među takvim projektima je izgradnja gradskog bazena, kojim ćemo ostvariti desetljećima željeni cilj pružanja doma za sportaše vodenih sportova, brojnu djecu koja treniraju plivanje i vaterpolo, pružiti prostor za rekreaciju građanima, omogućiti razvoj sportskog turizma ali i zaokružiti – posebice uz novi stadion na čijem se planiranju paralelno radi – opatijsku sportsku infrastrukturu koja će biti na doista vrhunskoj razini, istaknuo je Kirigin.

VIDEO DANA:

Gradonačelnik Kirigin dodao je kako su brojne točke programskog plana već realizirane, dok se na drugima konstantno radi, a zbog dužeg procesa planiranja, njihova se realizacija očekuje u narednim godinama mandata.

– Uz gradski bazen, koji će se graditi u neposrednoj blizini SD Marino Cvetković prema projektu mladog opatijskog arhitekta Ivana Brozine, jedan od prioriteta je rekonstrukcija nogometnog stadiona. U tijeku su pregovori s potencijalnim privatnim partnerom koji bi putem predloženog modela prava gradnje našao interes u projektu rekonstrukcije nogometnog igrališta Opatija. Također se istovremeno intenzivno radi i na rješavanju kompleksnih imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta u Veprincu, rekao je gradonačelnik Kirigin.

Na pitanje novinara je li već sada moguće kalkulirati s konačnom cijenom izgradnje bazena u Opatiji, gradonačelnik Kirigin je ovaj projekt usporedio sa sličnim u Poreču, ističući kako je u ovom trenutku prilično nezahvalno govoriti o konačnoj cijeni bazena u Opatiji – kako zbog trenda neprestanog mijenjanja cijena materijala i rada, tako i zbog neizvjesnosti kakvi nas sve ekonomski trendovi u narednim godinama čekaju u Hrvatskoj i svijetu.

– Ipak, ako već moram istaknuti neku brojku, mogu reći da se vrlo oprezno kalkulira s cijenom novog bazena od nekih 35 milijuna kuna, rekao je Kirigin.

Čelnik Vaterpolo kluba Opatija Danijel Premuš istaknuo je kako je najveća prednost ovog projekta funkcionalnost budućeg opatijskog gradskog bazena.

Ukoliko svi pripremni radovi budu obavljeni prema projiciranim rokovima, gradonačelnik Kirigin istaknuo je kako bi gradnja bazena mogla započeti u 2024. godini.

Exit mobile version