ODLIČNA VIJEST

U Opatiji dogovoren daljnji razvoj i uređenje Amerikanskih vrtova

Opatijska tvrtka Parkovi d.o.o. sklopila je ugovor o kupoprodaji s vlasnicom nekretnine (kuće s dvorištem) na Novoj cesti k. br. 204 koja se nalazi unutar Amerikanskih vrtova. Riječ je o nekretnini koja će postati sastavni dio Amerikanskih vrtova i biti u funkciji za posjetitelje, s ciljem daljnjeg razvoja ponude prostora povijesnog botaničkog vrta – Amerikanskih vrtova, doznajemo iz Parkova.

Kao što je poznato, Parkovi d.o.o. su upravo u realizaciji projekta završnog uređenja Amerikanskih vrtova. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije je, u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka, Parkovima dodijelilo 11, 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte Revitalizacije Amerikanskih vrtova i rasadnika Angiolina.

Ukupna vrijednost oba projekta iznosi 19, 3 milijuna kuna, a razliku od odobrenih sredstava sufinancirat će Grad Opatija, kao partner i Parkovi, kao nositelj projekta. U predstojećoj fazi uređenja Amerikanskih vrtova bit će dodatno uređene zelene površine, izložbeni rasadnik te otvoren ugostiteljski objekt – vrtna kuća Kaktus bar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari