SPREMNO ZA TURISTE

U Opatiji i Mošćeničkoj Dragi se otvaraju nove lokacije za BAT i PCR testiranje na SARS-CoV-2

Danas je u Opatiji održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj, zamjenica gradonačelnika Grada Opatija Kristina Đukić i direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić najavili otvaranje novih lokacija za testiranje brzim antigenskim i PCR testom na SARS-CoV-2 u Opatiji i Mošćeničkoj Dragi, u suradnji sa Specijalnom bolnicom “Medico” iz Rijeke.

Od subote, 12. lipnja, testiranje u Opatiji bit će moguće i na novoj lokaciji, u sklopu hotela “Paris” (prostor do ulaza u recepciju), na početku ulice Nikole Tesle. Testovi će se provoditi svakog dana, uključujući vikende i praznike, od 9:00 do 11:00 sati i to brzi antigenski i PCR test.

U Mošćeničkoj Dragi, također od subote 12. lipnja, brzi antigenski PCR testovi za goste i domicilno stanovništvo provodit će se u sklopu zdravstvenog centra, na adresi Barba Rike 5a, u dvorani na 1. katu. Testiranje će se provoditi od 13:00 do 14:00 sati.

Cijena za brzi antigenski test iznosi 100,00 kn, dok je cijena za PCR test 550,00 kn. Nalazi se izdaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Plaćanje se vrši na licu mjesta u gotovini, a uskoro će putem aplikacije app.Medico.hr biti omogućeno i prijavljivanje i plaćanje.

Današnji gost prvenstveno traži visoke sigurnosne standarde, odmor bez rizika i visoku kvalitetu usluge. U Turističkoj zajednici posebnu pažnju posvećujemo zaštiti zdravlja i sigurnosti svih naših gostiju te im želimo pružiti i omogućiti sve što im je potrebno za ugodan i siguran godišnji odmor. Porastom broja turista raste i potreba za testiranjem, a naša je želja gostima olakšati i ubrzati taj postupak  te smo dogovorili još jednu lokaciju gdje će se naši gosti moći  testirati i putem brzog antigenskog testa i putem PCR testa, svakim danom uključujući vikende i praznike – istaknula je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

Želimo da posjetitelji Opatije ovoga ljeta u našem gradu provedu ugodan odmor te da se nakon brzog i dobro organiziranog testiranja sigurno vrate u svoje zemlje. Prioritet nam je omogućiti sve uvjete, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, kako bi ovogodišnja turistička sezona donijela što bolje gospodarske rezultate. Zahvaljujem svima onima koji su nam pomogli u procesu otvaranja novog punkta za testiranje na COVID -19 koji je namijenjen isključivo turistima: u prvom redu zahvaljujem Specijalnoj bolnici „Medico“ i TZ grada Opatija na organizaciji testiranja u prostoru hotela „Paris“, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin .

Izražavam zadovoljstvo što smo na nivou Opatijske rivijere prihvatili projekt testiranja turista prilikom njihovog odlaska iz destinacije. Općina Mošćenička Draga omogućit će svim turistima testiranje na prvom katu zdravstvenog centra u Mošćeničkoj Dragi svakim danom od 12 do 14 sati. Inicijativa klinike Medico, te zajednička suradnja Grada i TZ Opatije, te Općine i TZ Mošćenička Draga rezultirala je ostvarenju ove važne zdravstvene usluge, a sve u cilju što sigurnijeg i ugodnijeg boravka posjetitelja koji će na ovaj način dobiti mogućnost brzih testova “na licu mjesta” neposredno u mjestu njihova boravka. Također ističem zadovoljstvo cijenom pružene usluge od  strane klinike Medico kao i njihovoj dostupnosti kako u Opatiji tako i u Mošćeničkoj Dragi. Mišljenja sam da se u ova pandemijska vremena ovakva usluga mora pružiti turistu koji na kraju krajeva to i očekuje, a ovime dokazujemo visoku zdravstvenu svijest Opatijske rivijere i važnost sigurnog boravka turista u destinaciji. – istaknuo je načelnik Riccardo Staraj na današnjoj konferenciji za novinare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari