PRIPREME ZA EUROSONG

U Opatiji krenule pripreme Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Doru 2021.

Foto: Opatija/Unsplash

U Opatiji je danas održan radni sastanak vezan za pripremu Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Doru 2021. koja će se održati 13. veljače 2021. u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković, kao što je i planirano prošlogodišnjim potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora između Grada Opatije, Opatije 21 d.o.o. i Festivala Opatija s Hrvatskom radiotelevizijom.

– Radimo sve u najboljoj namjeri i s mnogo ideja za održavanje još većeg spektakla od dosadašnjih, paralelno u nekoliko varijanti, koje će se definirati obzirom na epidemiološku situaciju. Pripremamo i popratne manifestacije i događanja na otvorenom u Opatiji, poput manjih koncerata, upoznala nas je urednica projekta Uršula Tolj.

– Značaj manifestacije koja će se treću godinu za redom održati u našem gradu je izniman, dvije prethodne godine pokazale su da su Glazbeni dani HRT-a i Dora snažno pojačale opatijsku turističku sliku i Opatiji donijele veliku promociju i medijsku vidljivost. Ova je sezona specifična te ćemo se svi zajedno prilagoditi uvjetima pandemije, no nimalo ne sumnjam da će manifestacija biti organizirana na visokoj razni, naglasio je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Natječaj za Doru 2021. objavljen je na stranicama HRT-a i otvoren do 10. prosinca 2020., a u odnosu na lanjski, donosi nekoliko promjena, većinom uvjetovanih situacijom s koronavirusom. Najvažnija promjena je to što će se na Dori natjecati 14, a ne 16 pjesama. Biraju se i dalje 4 rezerve. Nadalje, na pozornici može biti najviše 5 osoba (a ne 6 kao do sada), a svi prateći vokali moraju biti na matrici, ne izvode se uživo.

Nakon što je zbog pandemije koronavirusa Eurosong 2020. u nizozemskom Rotterdamu odgođen za sljedeću godinu, HRT je donio odluku da će se Dora održati kako je i planirano, u veljači 2021. u Opatiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari