ISPRED TRŽNICE

Galerija | U Opatiji obilježen Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Danas je Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Članovi Društva „Naša djeca“ Opatija i vijećnici XIII. Saziva Dječjeg gradskog vijeća Opatije te članovi Dječjeg foruma obilježili su Dan ružičastih majica promotivnim aktivnostima i uz edukativne igre ispred tržnice upoznajući građane s prevencijom vršnjačkog nasilja.

Mali vijećnici su s voditeljicom posjetili i vatrogasce, trgovine te Grad Opatiju, gdje su se fotografirali sa zamjenicom gradonačelnika koja je na taj način pružila podršku Danu ružičastih majica.

DND Opatija Dan ružičastih majica obilježava od 2014. godine.

Dan ružičastih majica obilježen je i u organizaciji Udruge Žmergo. Pozvali su sugrađane da odjenu ružičaste majice te se fotografiraju s natpisom #NasiljePrestajeOvdje i podijele fotografiju na FB grupi ŽLICA – Žmergov info-centar za mlade, a sve fotografije objedinit će se u virtualnu galeriju.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica nastala je u znak protesta 2007. godine kada su učenika u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majici. Njegovi prijatelji Dave i Travis su u znak podrške prijatelju došli u školu u ružičastim majicama, kupili ih još 50-ak i podijelili prijateljima.

Hrvatski Sabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari