JUBILARNO IZDANJE

U Opatiji od 22. do 27. ožujka će se održati 50. izdanje teniskog turnira “Istarska rivijera”

Jubilarno, 50. izdanje najstarijeg hrvatskog teniskog turnira koji se boduje za ATP listu, Istarske rivijere, upravo se održava u Opatiji. Ove sezone Istarska rivijera se igrala u Poreču (od 6. do 13. ožujka), Rovinju (od 13. do 20. ožujka) i u Opatiji od 22. do 27. ožujka.

Na tradicionalnoj konferenciji za novinare direktor turnira Branimir Horvat kazao je kako je Istarska rivijera jedan od najpoznatijih i najboljih turnira ovoga ranga u svijetu, a danas se održava kao ITF Futures turnir s nagradnim fondom od 25 tisuća dolara. Nastavljamo suradnju sa sportkim teniskim partnerima Teniskog kluba Opatija na čelu s Nikolom Pilićem i Gordanom Širolom i vjerujemo da ćemo biti zajedno još dugi niz godina, istaknuo je Horvat.

VIDEO DANA:

– Čestitam na jubilarnom 50. izdanju Istarske rivijere. Ujedno koristim priliku zahvaliti Teniskom klubu Opatija na dugogodišnjem djelovanju i radu s mladima i djecom. Važno je za mlade igrače da imaju priliku okušati se na ovakvim turnirima i tako otvoriti vrata napretku u karijeri i osigurati prve bodove za ATP ljestvicu, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Proslavljeni tenisač Nikola Pilić izrazio je želju da se ubuduće tenis i turizam u Opatiji dodatno povežu, uz veću financijsku pomoć Grada.

– Čestitam Vam na uspješnoj organizaciji turnira koji je važna sportska manifestacija. Sportski savez grada Opatije sufinancira manifestacije koje organiziraju opatijski klubovi prema postavljenim kriterijima i mogućnostima, naglasio je predsjednik Sportskog saveza Dragutin Galina.

Recimo još da je turnir prvi puta održan 1973. godine i održava se bez prekida svake sezone, a na njemu su, među ostalima, sudjelovali Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Thomas Muster, Petr Korda, Richard Krajicek, Cédric Pioline.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views2 Views