SPEMNI ZA GOSTE

U Opatiji od ponedjeljka otvoreno 5 hotela te kavane i restorani

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Opatija je spremna za nastavak turističke sezone

Turistička privreda u Opatiji ponovo je aktivna, a sezona „hvata zalet“ za predstojeće ljetne mjesece u kojima se očekuje povratak gostiju u opatijske hotele i privatni smještaj.

Iako mjerama zaštite od širenja koronavirusa hotelima nije bio zabranjen rad, opatijski su se hotelijeri iz poslovnih, ali i sigurnosnih razloga odlučili privremeno zatvoriti svoje objekte, ali već s početkom svibnja dio hotela ponovo je otvorio svoja vrata.

Trenutno rade 2 hotela: Villa Kapetanović i hotel Navis, a od početka idućeg tjedna, odnosno 11. svibnja, otvorit će se hotel Bevanda, Mali raj, Villa Dubrava i Pansion Učka. Većina hotelijera najavila je otvaranje krajem svibnja i početkom lipnja, što najviše ovisi o otvaranju granica.

– Hotelijeri, što se osobito odnosi na manje hotele, htjeli su pričekati trenutak u kojem će moći ponovo ponuditi potpunu uslugu, koja uz smještaj uključuje i ugostiteljstvo, odnosno hotelske restorane kojima je ponovo dozvoljen rad. Stoga će, poštujući sve propisane zaštitne i sanitarne mjere, sada ponovo biti otvoreni za posjetitelje, a pozitivan znak je da već postoje upiti i prve rezervacije. Uz hotelijere, značajni dio turističke privrede u Opatiji čini i privatni, obiteljski smještaj, te su i naši iznajmljivači spremni za prihvat gostiju. Jednako tako, najavljena su i otvaranja ugostiteljskih objekata, gradskih kavana, restorana te caffe barova koji će biti spremni dočekati opatijske goste, a gradske trgovine već su započele s radom.

Prema anketi koju je provela TZG Opatija trenutno stanje bookinga za lipanj, srpanj i kolovoz je u prosjeku oko 30 posto u odnosu na prošlu godinu, a očekujemo goste s naših tradicionalno najjačih tržišta, iz Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Velika prednost Opatije pritom je stoljetni status lječilišne destinacije, koja će sasvim sigurno biti dodatna motivacija prilikom planiranja turističkih putovanja u vremenu kada je fokus čitavog svijeta upravo na – zdravlju, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Turistička zajednica grada Opatije ni tijekom mjeseci „karantene“, odnosno najstrožih mjera zaštite, nije zanemarila promociju na stranim i domaćem tržištu kontinuirano promovirajući atraktivnosti i ljepote Opatije putem društvenih mreža i digitalnih kanala.

– Vlastitim snagama kreirali smo i provodimo zapaženu kampanju putem koje predstavljamo sve segmente turističke ponude kojima Opatija raspolaže, te koji u ovom zahtjevnom trenutku predstavljaju značajne komparativne prednosti – blizina najvažnijim emitivnim tržištima, neprocjenjiv spoj mora i gorja na malom prostoru te neizmjerne mogućnosti koje se otvaraju za boravak i aktivni odmor u prirodi, a uz to i segment zdravstvenog turizma koji se diči stoljetnom tradicijom. Naravno, kampanja ističe i važne opatijske znamenitosti te bogatu turističku povijest hotelijerstva ali i okolicu i zaleđe Opatije s naglaskom na lokalne proizvođače autohtonih proizvoda „Feel& Taste“ koji čine važan dio u kreiranju turističkog doživljaja destinacije.

Kroz kampanju smo pozvali sve goste da planiraju svoj dolazak u Opatiju, a prema najavama, taj dolazak bi uskoro mogao postati i realnost. Promotivni video „Dream today, visit Opatija tomorow“ uz originalno izdanje na engleskom jeziku prilagođen je i za goste s njemačkog i slovenskog govornog područja. Putem različitih digitalnih platformi, u vrlo kratkom vremenu, opatijsku video razglednicu pregledalo je više od 50.000 stranih i domaćih korisnika, naglasila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari