OPATIJSKI PROJEKT

U Opatiji održan blagdanski domjenak Udruge osoba s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije održala je domjenak za članove, asistente, volontere i prijatelje udruge u Kulturnom domu Zora.

Predsjednica udruge Klaudia Dokozić istaknula je da iako je ova godina bila obilježena koronom, za članove je bila vrlo intenzivna i lijepa.

– Imali smo puno aktivnosti, članovi su učili pjevati i bubnjati, sudjelovali u tečajevima informatike i šišanja pasa te likovnim radionicama, puno pješačili, vježbali u Thalassotherapiji i bili na ljetovanju u Medulinu. S Gradom Opatija smo partneri u projektu koji će nam omogućiti novi prostor, a što jedva čekamo, jer smo već odavno „prerasli“ sadašnje prostorije, kazala je Dokozić.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić razveselila je članove udruge viješću o uređenju novog većeg prostora koji bi trebao biti gotov do veljače druge godine.

VIDEO DANA:

– Riječ je o projektu Opatijski kutak za inkluziju zahvaljujući kojem će članovi udruge dobiti više mjesta za svoje brojne aktivnosti i radionice, a Grad Opatija će ih i nadalje rado podupirati u njihovom radu i projektima, istaknula je Đukić.

Čestitke na svemu što rade u našoj zajednici s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom u sve aspekte društvenoga života članovima udruge uputila je članica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Opatija Vesna Matetić, dok je o mnogobrojnim aktivnostima, akcijama i programima udruge govorila voditeljica skupine „Smajlići“ Ivana Jeletić Bošnjak.

U prigodnom programu članovi „Smajlića“ otpjevali su dvije pjesme koje su uvježbali s voditeljicom vokalnih radionica Franciskom Gluhak.

Uoči domjenka održana su dva predavanja u sklopu projekta „Klub za treću dob“ – „Nasilje nad starijim osobama“ koje je prezentirala Laura Grubišić, prof. rehabilitator i „Ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju“ koje je održala Mia Cvijetić, dipl. iur., a kojima je prisustvovala i predsjednica Društva tjelesnih invalida Grada Rijeke Irene Ujčić Rob.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari