U HOTELU AMBASADOR

U Opatiji održana završna konferencija projekta ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’ vrijednog gotovo 8 milijuna eura

U hotelu Ambasador održana je završna konferencija projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu koji uspješno provodi opatijska Ugostiteljska škola sa partnerima.

U okviru ovog gotovo 8 milijuna vrijednog projekta financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, provedene su brojne aktivnosti, uključujući renovaciju školske zgrade, opremanje učionica modernom ugostiteljskom opremom i suvremenom tehnologijom te su uvedeni novi programi formalnog i neformalnog obrazovanja odraslih. Ciljevi su projekta i osnaživanje kompetencija stručnog kadra, promoviranje strukovnih zanimanja te suradnja s visokim učilištima, znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima.

Na završnoj je konferenciji, uz brojne ugledne goste, uzvanike je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić naglasivši pritom kako je opatijska Ugostiteljska škola već desetljećima prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj, a i šire, o čemu svjedoče brojna postignuća i nagrade.

– Grad Opatija se ponosi tom tradicijom, a vjerujemo i u budućnost obrazovanja profesija u turizmu u našem gradu. Strukovna zanimanja osnova su hrvatske turističke ponude. Danas, kada je pronaći kvalitetnog radnika u turizmu i ugostiteljstvu pravi izazov, mladi ljudi koji završavaju opatijsku Ugostiteljsku školu, mogu birati gdje će raditi. Raduje nas i što škola, uz redovito strukovno obrazovanje, nudi programe cjeloživotnog učenja u regionalnom centru kompetentnosti, naglasila je Đukić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari