U HUBBAZII

Galerija | U Opatiji održane Miće ćakule o poduzetništvu s osnovnoškolcima

Poduzetnički inkubator grada Opatije – Hubbazia u četvrtak kasno popodne popunila su opatijska djeca okupljena na panelu s najmlađim sudionicima u Hrvatskoj: “Djeca djeci – Miće ćakule”.

Moderatorica Vedrana Lisica Pavlović i sudionici Lana Golubović – dječja gradonačelnica Grada Opatije, Ante Fantov – vijećnik 14. saziva Dječjeg vijeća  i Veronika Anušić – vijećnica 14. saziva Dječjeg vijeća publici su prezentirali razmišljanja o tome zašto bi i svi njihovi vršnjaci trebali aktivno sudjelovati u odlukama koje ih se tiču te koliko je važno za početak, baš kao i u poduzetništvu – biti hrabar. Naime, složili su se svi u tome da prije sudjelovanja u Dječjem gradskom vijeću ni oni nisu imali dovoljno svijesti o tome koliko je važno iznositi svoje ideje, stavove i razmišljanja, no izlaganja i obrazlaganje njihovih vijećničkih prijedloga za DVG oblikovalo ih je u snažne dječje govornike koji se zauzimaju za svu opatijsku djecu i njihove potrebe.

Ante Fantov tako je ispričao kako je ponosan što je njegov prijedlog za obnovu sjedišta na ljuljačkama ne samo izglasan, već je i realiziran u kratkom roku. Veronika Anušić ukazala je na to kako se pritom na neke odluke mora čekati puno dulje kao što je to prijedlog oko izgradnje potrebnog dječjeg igrališta u Pobrima, dok je Lana Golubović kao dječja gradonačelnica Grada Opatije navela kako im svi ti zadaci kroz DVG izuzetno pomažu i u školi, u odnosima s drugim prijateljima, ali i u izbjegavanju konfliktnih situacija do kojih može doći kod sukoba dvaju različitih mišljenja. Osim toga, mladi panelisti oduševili su svojom vizijom budućnosti i svijeta kojeg svojim djelovanjem žele popraviti, a uz to za isti cilj raditi na tome da i sami postanu najbolje verzije sebe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari