U OPATIJI

U Opatiji održani izbori za XIV. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije

Gradonačelnik Fernando Kirigin posjetio je Osnovnu školu “Rikard Katalinić Jeretov” u kojoj su danas održani izbori za XIV. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije. Biračka je mjesta gradonačelnik obišao s ravnateljicom škole Milanom Međimorec i tajnicom DND-a Opatija Sanjom Škorić.

U izborima su sudjelovale učenice i učenici IV., V. i VI. razreda OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i učenice i učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran istog uzrasta s mjestom prebivališta na području Grada Opatije. Birali su između svojih školskih prijatelja koji su se prethodno kandidirali. Ukupno je pristigla 51 kandidatora za izbore, od kojih će biti izabrana po 2 vijećnika u svakom razrednom odjelu. Nakon objave konačnih rezultata izbora bit će održana konstituirajuća sjednica XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća.

– Čestitam vam na uspješnom provođenju izbora, na ovaj način učite kako funkcionira demokracija. Nakon što sjednete u klupe opatijskih gradskih vijećnika, svoje ideje i ideje svojih prijatelja iz razreda slobodno ćete iznositi i pitanja postavljati meni i mojoj zamjenici, kazao je gradonačelnik te dodao kako ga raduje buduća suradnja s malim gradskim vijećnicima i zahvalio svim vijećnicima dosadašnjeg XIII. saziva na vrijednom radu.

Dječje gradsko vijeće je aktivnost koja djeci i mladima omogućava ostvarivanje dječjih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu grada Opatije. Mali gradski vijećnici iznose prijedloge izvršnoj vlasti i sudjeluju u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu. Projekt se uspješno provodi od 2001. godine i to suradnjom Grada Opatije, Društva „Naša djeca“ Opatija, Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i Osnovne škole Viktora Cara Emina, Lovran. Dječje gradsko vijeće Grada Opatije postalo je uzor mnogim dječjim vijećima u Hrvatskoj, ali i u Europi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari