ODLIČNO

U Opatiji otvoren novouređeni prostor Centra za socijalnu skrb financiran iz EU fondova

U Opatiji otvoren novouređeni prostor Centra za socijalnu skrb financiran iz EU fondova

Centar za socijalnu skrb Opatija danas je svečano otvorio dodatni radni prostor u rekonstruiranoj pomoćnoj zgradi, obnovljen sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Vrijednost je projekta 1.602.760,00 kuna, a troškovi su bespovratni u 100 % – tnom iznosu.

– Projektom smo uspjeli unaprijediti djelatnost Centra te ćemo biti u mogućnosti značajnije podržati proces deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije naših korisnika. Uredili smo multifunkcionalnu dvoranu koja će omogućiti razna događanja i aktivnosti grupne podrške vezane uz olakšavanje pristupa životu u zajednici za sve korisničke skupine. Osim uređenja i opreme prostora, kroz projekt smo nabavili i novo vozilo za potrebe mobilnog tima te su stvoreni uvjeti za individualni, grupni i terenski rad djelatnika s korisnicima, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Opatija Vlatka Marijanović Petanjek.

Ciljna skupina u projektu su odrasle osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, djeca i mladi s odstupanjima na planu ponašanja, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, udomiteljske obitelji i potencijalni udomitelji. Na području nadležnosti opatijskog Centra za socijalnu skrb živi 479 odraslih osoba s invaliditetom i 56-ero djece s teškoćama u razvoju. Fizička pristupačnost rekonstruirane građevine omogućit će, po prvi puta, da i osobe smanjene pokretljivosti mogu zatražiti informacije u prostoru Centra i koristiti usluge koje su im potrebne.

VIDEO DANA:

– Suradnja Grada Opatije i opatijskog Centra za socijalnu skrb već je godinama iznimno dobra. Naša se suradnja ostvaruje, ne samo temeljem odredbi Zakona o socijalnoj skrbi i kroz gradsko Socijalno vijeće, već ste nam uvijek spremni pružiti stručno mišljenje i priskočiti našim sugrađanima i u izvanrednim prilikama, na čemu vam od srca zahvaljujem, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin čestitavši djelatnicima Centra na uspješno završenom projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari