U CENTRU GERVAIS

U Opatiji se na 6. hrvatsko-ruskom psihijatrijskom kongresu okupili stručnjaci

Foto: Luigi Opatija

Šesti hrvatsko-ruski psihijatrijski kongres s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Hrvatskog Instituta za duhovnu psihijatriju zajedno s Moscow Regional Society of Psychiatrists and Narcologists i A.I. Yevdokimov Moscow State University of Medicine and Dentistry otvoren je jučer u Opatiji. Na znanstvenom skupu stručna znanja i klinička iskustva razmjenjuju domaći i međunarodni psihijatri, akademici i znanstvenici koji su se afirmirali na područjima psihijatrije i drugih humanističkih znanosti.

Svečanom otvorenju Kongresa u Centru Gervais prisustvovali su, uz ostale, i ruski veleposlanik u RH Nj.E. g. Andrey Nesterenko, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija, potpredsjednik Ruskog psihijatrijskog društva akademik Boris D. Tsygankov, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta Lomonosov akademik Vsevolod Tkachuk, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a Vladimir Mićović i dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci Goran Hauser.

– Danas samo svi zajedno, globalnim mentalnim zdravljem možemo pobijediti pandemiju. Naime, pandemija Covid-19 može negativno utjecati na naše mentalno zdravlje i na mnoge doista tako i utječe, ali može nas također i potaknuti da stvaramo bolje sustave, da se mijenjamo, čulo se na otvaranju znanstvenog skupa.

Koncepcija hrvatsko-ruskog psihijatrijskog kongresa je da se jedne godine održava u Opatiji, a druge u Moskvi. Ove se godine odazvalo 130 sudionika te je prijavljeno rekordnih 99 radova, među kojima ih je nekoliko vezano i uz utjecaj pandemije Covid-19 na mentalno zdravlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari